FOTO/VIDEO: VAŽ JE NAŠ! Rijeka svladala Dinamo 3:1, sjajni Sluga obranio pobjedu

FOTO/VIDEO: VAŽ JE NAŠ! Rijeka svladala Dinamo 3:1, sjajni Sluga obranio pobjedu

Foto, video: Marin Ružić

Sjajnu večer imao je Simon Sluga, koji je skidao „mrtve zicere“ i obranio jedanaesterac. S druge strane terena, odlično su reagirali Čolak, Halilović i Kvržić koji je maestralnim golom pokrenuo slavlje na tribinama.

Pula –  Napetu utakmicu dostojnu finala Kupa Hrvatske odigrali su večeras na stadionu Aldo Drosina u Puli Dinamo i Rijeka, prepunu odličnih poteza, sjajnih prilika i uzbudljivih trenutaka! Prvak i doprvak ušli su na teren „otvorenog garda“, a prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo „bijelima“.

Uz podršku navijača koji su „zaposjeli“ stadion u Puli, Riječani su pokazali izvrsnu igru protiv prvaka, staložen pristup u obrani na čelu sa sjajnim Simonom Slugom te prisebnost u napadu u kojem su iskoristili gotovo svaku „rupu“ koju su im protivnici pružili.

Već u 13. minuti Rijeka je povela. Halilović je ubacio, obrana Dinama nije dobro očistila i Čolak je poentirao. Nakon toga riječki igrači prepustili su Dinamu inicijativu, a „plavi“ su usprkos učestalim napadima bili neuspješni pred „bijelim vratima“.

Riječani su prijetili kontrama i više puta ugrozili gol suparničke ekipe, a takva igra okrunjena je u  39. minuti. Kvržić je još jednom sjajno prošao po desnoj strani i ubacio, a Halilović skrenuo loptu u mrežu za 2:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom dijelu Dinamo je gotovo u potpunosti preuzeo dominaciju na terenu, redale su se šanse pred riječkim golom, ali uglavnom samo kao potvrda vještine Simona Sluge. Osim nekoliko „mrtvih“ šansi, Sluga je „skinuo“ i kazneni udarac Olmu!

Dinamo ga je uspio savladati tek u 63. minuti, nakon tri uzastopna pokušaja. Nakon ubačaja s lijve strane, udarac Ademija sjajno je obranio Sluga, drugi pokušaj završio je u obrambenom bloku, ali niti Sluga u nastavku akcije nije mogao obraniti udarac Oršića za 1:2.

Nakon pogotka, uslijedio je i penal koji je razljutio Armadu, ali i sjajna reakcija Sluge, koji je „počistio“ i nekoliko prilika nakon Olmova neuspjelog jedanaesterca. A taman kada se činilo da bi Rijeka mogla pokleknuti pod pritiskom, stvorio se sjajni Kvržić!

U 85. minuti primio je loptu na nekih 14 metara iskosa, primirio ju, pričekao da mu se otvori postor za udarac i maestralno pogodio dalji kut Livakovićeva gola za 1:3, rezultat koji je do kraja ostao na semaforu.

VAŽ JE NAŠ! Rijeka Svladala Dinamo 3:1, Sjajni Sluga Obranio Pobjedu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank