Frankopanska pričaonica i radionica premijerno u OŠ Kraljevica

Edukativna druženja s osnovnoškolcima održat će se u svim mjestima koja imaju ili će imati interpretacijske centre u sklopu projekta Putovima Frankopana

KRALJEVICA Dio projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana su i frankopanske pričaonice i kreativne radionice za osnovnoškolce. Prva pričaonica i radionica održana je u OŠ Kraljevica, u gradu koji je nezaobilazna ruta u projektu koji oživljava Frankopane.

Edukativno druženje s djecom startalo je slikovnicom koja nudi zanimljivu priču o Frankopanima. Svaka slikovnica vezana je uz pojedinačni lokalitet i povijesne osobe koje predstavljaju svaki lokalitet. Tekst za slikovnice, temeljen na povijesnom istraživanju, napisao je Velid Đekić dok se za ilustracije pobrinula Margareta Peršić. Nakon čitanja, slijedi kreativna radionica. Pričaonicu i čitaonicu, u trajanju od dva školska sata, vodi autorica ilustracija, pripovjedačica i ilustratorica Margareta Peršić.

Frankopanske pričaonice i kreativne radionice održat će se učenike nižih razreda osam osnovnih škola u mjestima u kojima su oformljeni ili će se tijekom 2020. godine otvoriti interpretacijski centri (Krk, Kraljevica, Trsat/OŠ Kostrena, Bakar, Bribir, Brod na Kupi, Čabar, Grobnik). U Bribiru će se radionica održati u OŠ Dr. Josipa Pančića 4. ožujka u 12 sati, a u Bakru u OŠ Bakar 28. travnja u 12 sati.