Grad Bakar i INA uredili “pomorsko” dječje igralište na Krasici

Uvažavajući dugu tradiciju pomorstva na Krasici, sprave na igralištu su kormilo, svjetionik, kompas… Uloženo je više od 200 tisuća kuna

KRASICA Svečano je otvoreno dječje igralište na Krasici iza zgrade Mjesnog odbora Krasica. S ciljem povećanja kvalitete života i obogaćivanja slobodnog vremena svojih najmlađih stanovnika, Grad Bakar je nastavio s uređivanjem i opremanjem dječjih igrališta u svojim naseljima. Krajem prošle godine su započeli, a u veljači ove godine završili radovi na uređenju i proširenju postojećeg dječjeg igrališta na Krasici. Važnost projekta i brige za najmlađe prepoznala je i INA – Industrija nafte, d.d. koja je zajedno s Gradom Bakrom financirala uređenje igrališta.

Na lokaciji postojećeg igrališta površine sedamdesetak kvadrata uklonjene su stare i dotrajale sprave. Postojeća četiri parkirna mjesta neposredno uz dječje igralište su uklonjena te je površina igrališta povećana i sada iznosi 130 kvadrata.

Građevinske radove (pripremne, betonske i završne) izvelo je GKD Dobra dok su od ZZ Concept d.d. Zagreb nabavljene nove sprave (kormilo, svjetionik, ljuljačke, kompas) te antistresna podloga. Uz igralište je postavljena i nova komunalna oprema, klupe i koševi za smeće. Vrijednost ove investicije je veća od 200 tisuća kuna. Uvažavajući dugu tradiciju pomorstva na Krasici željelo se u tom duhu urediti dječje igralište. Naime, Krasica je od davnina nadaleko poznata po pomorskoj tradiciji obzirom da su brojni Krasičari svoj kruh „od sedam kora“ zarađivali ploveći po raznim morima diljem svijeta kao pomorski kapetani, strojari i mornari pa su u njihovu čast i spomen prije dva desetljeća na samom ulazu u mjesto postavljeni propeler i sidro.

– U protekloj smo godini za naše najmlađe izdvojili blizu dvadeset milijuna kuna, kroz uređenje i dogradnju sportske dvorane i dijela Osnovne škole Hreljin, uređenje dva dječja vrtića, kao i uređenje dječjih igrališta. Uskoro kreće obnova vrtića Škrljevo, vrijedna 2,1 milijuna kuna, a u planu nam je u svakom naselju urediti mjesta i prostore za naše najmlađe, najavio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Direktor INA-e Erkki Ranta izrazio je zadovoljstvo što je INA uz lokalno stanovništvo.

– Igralište na Krasici je posebno jer se uređenje veže uz dugu tradiciju pomorstva na Krasici, a bogatu povijest Krasice INA cijeni i promiče. Kao kompanija pomogli smo u uređenju brojnih dječjih igrališta diljem Hrvatske, a tako ćemo i nastaviti, rekao je Ranta.

error: Content is protected !!