Grad Senj pomaže Dom zdravlja s 342 tisuće kuna

Senjski dom zdravlja, uz pomoć EU, uskoro dobiva radiologa

SENJ Grad Senj potpisao je četiri sporazuma s Domom zdravlja o sufinanciranju njihovih djelatnosti u 2020. godini. Ukupan iznos sredstava za sufinanciranje, planiran u proračunu Grada Senja, iznosi 342 tisuće kuna. U ovoj godini Grad Senj nastavlja sufinanciranje specijalizacije iz pedijatrije sa 170 tisuća kuna. Temeljem potpisanih Sporazuma, sa 100 tisuća kuna sufinancirat će troškove rada tri područne ambulante koje djeluju u sklopu senjskog doma zdravlja, u Krasnu, Svetom Jurju i Jablancu.
Prema riječima ravnateljice Doma zdravlja Senj dr. Mire Nekić – Lopac, time su obuhvaćeni svi režijski troškovi, troškovi čišćenja i održavanja, a liječničkom timu Grad Senj osigurava i automobil za pokrivanje terena: ponedjeljkom i petkom u Krasnu, utorkom u Jablancu i srijedom u Sv. Jurju. Specijalističke djelatnosti koje će se temeljem zaključenih ugovora o poslovnoj suradnji između Doma zdravlja i specijalista obavljati u Domu zdravlja Senj, Grad Senj nastavlja sufinancirati sa 60 tisuća kuna. Tako u senjski dom zdravlja jednom mjesečno stižu urolog, kardiolog i endokrinolog. Dva puta u mjesecu preglede obavljaju fizijatar i ortoped, a radiolog je dostupan po jedan dan u svakom tjednu. Dopler krvnih žila vrata, ruku i nogu može se također obaviti jednom tjedno u Domu zdravlja u Senju.
Sufinanciranje troškova stanovanja doktora dentalne medicine zaposlenog u senjskom domu zdravlja u područnim ambulantama u Svetom Jurju i Krasnu iznosi 12 tisuća kuna. Potpisivanjem sporazuma o sufinanciranju nastavlja se i proširuje vrlo dobra suradnja između Grada Senja i Doma zdravlja, rečeno je prigodom potpisivanja sporazuma. Važno je istaknuti i kako će senjski dom zdravlja uskoro dobiti svog specijalistu radiologa, čiju specijalizaciju financira EU.
“Nadam se da će od srpnja sljedeće godine dr. Josip Penavić raditi u našoj ambulanti u Senju. Liječnik Penavić trenutno je na drugoj godini specijalizacije iz područja radiologije. Uspjeli smo osigurati financijska sredstva iz fondova EU kojima je plaćena specijalizacija, mentorski troškovi, stanovanje, te gradski i međugradski prijevoz“, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Senj dr. Nekić – Lopac.

error: Content is protected !!