Gradske potpore dobilo 29 novljanskih poduzetnika

Ove godine pristigao je rekordan broj prijava, čak 54, što je najviše od 2015. godine od kada se potpore u ovom obliku dodjeljuju

NOVI VINODOLSKI U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog novljanski poduzetnici potpisali su sporazum o dodjeli potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2021. godinu. Sukladno odluci gradonačelnika, odobreno je 29 potpora. Ove godine najzastupljenija je Mjera 6 – Potpora za razvoj mladih poduzetnika i poduzetnika početnika te Mjera 11 – Potpora poduzetnicima za sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenje poslovnog prostora.

Javni poziv provodi se u suradnji s poduzetničkim centrom Vinodol. Ove godine pristigao je rekordan broj prijava, čak 54, što je najviše od 2015. godine od kada se potpore u ovom obliku dodjeljuju. Ukupno je zatraženo 500 tisuća kuna, a odobreno je 235 tisuća kuna potpora. Potpore će se u najvećem dijelu utrošiti u nabavku opreme u svrhu unaprjeđenja poslovanja te u uređenje poslovnih prostora.

Potpisivanje je održano u dva termina, a poduzetnicima se zahvalio gradonačelnik Tomislav Cvitković te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i realizaciji poslovnih ideja. Gradonačelnik Cvitković je pozvao sve poduzetnike s područja Novog Vinodolskog da se aktivno uključe u pripremu novog Programa poticanja razvoja poduzetništva koji je najavio u svojoj kampanji.
– Međusobnom suradnjom i uvažavanjem inovativnih ideja te realnih potreba gospodarskog sektora Novog Vinodolskog kreirat ćemo kvalitetniji program, istaknuo je Cvitković.

error: Content is protected !!