HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Cvitković: osigurat ćemo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Novom

U razgovoru s dr. med. Hrvojem Sokolićem, nezavisnim kandidatom na našoj listi, utvrdili smo potrebe i mogućnosti iskorištavanja prostora novoizgrađene zgrade Doma zdravlja, ističe Cvitković

NOVI VINODOLSKI U suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Domom zdravlja Primorsko-goranske županije u 2020. godini realiziran je projekt izgradnje novog Doma zdravlja, čime je započeo proces postizanja kvalitetnije i dostupnije zdravstvene skrbi za naše građane. Grad Novi Vinodolski je u ovom projektu osigurao zemljište, komunalni doprinos i financijska sredstva za izgradnju i opremanje u iznosu od 700 tisuća kuna, podsjeća kandidat koalicije HDZ-HSS za gradonačelnika Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković.

U razgovoru s dr. med. Hrvojem Sokolićem, nezavisnim kandidatom na našoj listi, utvrdili smo potrebe i mogućnosti iskorištavanja prostora novoizgrađene zgrade Doma zdravlja u budućem mandatu. S ciljem unaprjeđenja primarne zdravstvene zaštite, s nadležnim zdravstvenim institucijama započet ćemo pregovore oko organizacije sljedećih dodatnih zdravstvenih programa: specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita (urolog, ortoped, endokrinolog – specijalist nuklearne medicine) i određeni dijagnostički postupci (npr. ultrazvuk karotida te VB sliva).

Svjesni činjenice kako će za navedene specijalnosti i dijagnostičke postupke postojati potreba za nabavkom dodatne medicinske opreme (ultrazvučni aparat/aparati prilagođeni navedenim specijalnostima ili dijagnostičkim postupcima) Grad Novi Vinodolski će u suradnji s nadležnim institucijama osigurati sredstva za sufinanciranje opreme, čime će se značajno podignuti standard zdravstvene skrbi na području Grada Novog Vinodolskog, ističe kandidat HDZ-a za gradonačelnika Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković.

error: Content is protected !!