Hoteli Lišanj i Novi Resort otvaraju vrata turistima

Kampovi se otvaraju krajem svibnja. Hoteli početkom srpnja, a ako se na turističkom tržištu u međuvremenu dogode pozitivni pomaci,  i ranije

NOVI VINODOLSKI Zahvaljujući dobroj reakciji na epidemiju na nacionalnoj, ali i na lokalnoj razini (bez ijednog oboljelog na gradskom području) te stabiliziranju epidemiološke situacije u Europi, u Novom Vinodolskom s umjerenim optimizmom dočekuju turističku sezonu.

“Na temelju razgovora s hotelijerima i turističkim agencijama u Novom Vinodolskom, očekujemo da će turistička sezona krenuti. Hoteli Lišanj i Novi Resort najavljuju otvaranje početkom srpnja, a ako se na turističkom tržištu u međuvremenu dogode pozitivni pomaci, možda otvore vrata gostima i prije. Kampovi se otvaraju krajem svibnja. Marine su otvorile svoja vrata, već za vikend je u Novi stigao priličan broj nautičara. Informacije iz novljanskih marine su da dosta plovila dolazi iz Dalmacije. Naše marine bi mogle biti dobro popunjene”, kaže gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić.

Već je protekli vikend ponudio optimizam.
“Klenovica je bila krcata Slovencima. Kažu da nisu dolazili dva mjeseca, da su se zaželjeli Klenovice. Ljudi šeću, love ribu, uživaju. I tako će biti svaki sljedeći vikend”, kaže zamjenik gradonačelnika Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković.

Gradski čelnici razgovarali su i sa privatnim iznajmljivačima. Očekuje se punjenje privatnog smještaja, rezervacije za srpanj i kolovoz stoje i dalje, nema otkazivanja.
“Vjerujemo u turističku sezonu. U kojim brojkama ,vidjet ćemo. Vjerujemo u srpanj, kolovoz i rujan”, kaže gradonačelnik Piškulić.
Kod hotela je u ovom trenutku upitna posezona koju uglavnom pune autobuseri. Zasad nema informacija kad će se autobuseri vratiti na turističke staze. Autobuseri očekuju konkretnije informacije i tada bi se moglo znati kako će autobuseri funkcionirati u posezoni.

Novi će turiste dočekati s još uređenijim plažama. Pri završetku je uređenje šeste dionice plaže na bribirskoj obali. Grad je na natječaj Ministarstva turizma prijavio i saedmu dionicu. Uređuju se plaže u Grabrovoj, Klenovici i Povilama, Šetnica dr. Franje Tuđmana u Novom.

Ima nade za manifestacije

Novi Vinodolski je svih godina nudio gostima izuzetno bogato sportsko, zabavno i kulturno ljeto. Sezona je, po najavama, trebala biti izuzetna i spremao se bogat program, no epidemija je poremetila planove. Do 1. srpnja otkazana su sva događanja, no ako sezona krene, sigurno će se organizirati događanja. U kojoj mjeri, dogovarat će se u hodu, ovisno o situaciji.

 

error: Content is protected !!