Hrvatske ceste sanirat će tri opasna mjesta na magistrali, jedno u Bakru, dva u Crikvenici

Od sedam opasnih mjesta na području PGŽ, tri su na Jadranskoj magistrali

BAKAR/CRIKVENICA Planom provedbe sanacije opasnih mjesta na državnim cestama Republike Hrvatske predviđena je sanacija 23 opasna mjesta (OM) odnosno uklanjanje 23 crne točke širom Hrvatske. Sedam opasnih mjesta je na području Primorsko-goranske županije, a tri su na Jadranskoj magistrali. Jedna na bakarskom području, a dvije na crikveničkom području.

Opasno mjesto Klanfari

Opasno mjesto iznad Bakra nalazi se nekoliko stotina metara istočno od istočnog spoja Bakra s magistralom. Radi se o dvostrukom zavoju odnosno na potezu uz koji se nalaze čempresi. Na području Crikvenice jedno opasno mjesto nalazi se kod spoja Klanfara na Jadransku magistralu, kod autobusnog ugibališta u Klanfarima. Drugo opasno mjesto na crikveničkom području je zavoj Jasenova na dionici Selce – Novi Vinodolski.

Za opasna mjesta Bakar i Jasenova Hrvatske ceste izradile su projekte, ishodovane su suglasnosti i u postupku je priprema za objavljivanje javnog nadmetanja za ugovaranje predmetnih radova na spomenute dvije točke i na još nekoliko u Rijeci, za što bi se trebalo utrošiti pet milijuna kuna.
Za Klanfare su Hrvatske ceste izradile projektnu dokumentaciju te je u postupku izdavanje suglasnosti nadležnog ministarstva i priprema dokumentacije za objavljivanje javnog nadmetanja za ugovaranje predmetnih radova procijenjene vrijednosti milijun kuna.

Opasno mjesto Jasenova