Humanitarnom prodajom božićnih ukrasa krenuo advent u Senju

Sutra nakon mise zornice, palit će se prva adventska svijeća na velikom adventskom vijencu na Frankopanskom trgu

SENJ Započeo je bogat i atraktivan program Adventa 2019. godine u Senju na Frankopanskom trgu. Prvo ovogodišnje adventsko druženje organizirala je Duhovna udruga Mrva sriće humanitarnom prodajom božićnih ukrasa koje su vrijedne članice udruge izrađivale nekoliko mjeseci. Prelijepi radovi, izrađeni od prirodnih materijala, “planuli” su već u prvom satu druženja sa Senjanima i njigovim gostima.
“Dva puta tjedno se sastajemo u prostoru koji nam je dao naš župnik i od rujna izrađujemo božićne ukrase za ovu prigodu. Odlučili smo imati samo jednu prodaju za ovo adventsko razdoblje i našim građanima pripremiti jednu feštu. Svi su proizvodi rađeni od prirodnih materijala od adventskih vijenaca, vjenčića za vrata, do anđelića, raznih zvijezda… Pripremili smo i keksiće, kuhano vino, zabavlja nas naša grupa Bonaca i nadamo se da su svi zadovoljni, a mi smo zadovoljni odazivom. Mi, inače, svake godine uspijemo prodati sve naše proizvode i s tim pokrijemo materijal koji kupimo za izradu ukrasa, a ostatak utrošimo za prehrambene artikle koje stavljamo u pakete i dijelimo potrebitima u ovo predblagdansko vrijeme. Dio prehrambenih proizvoda već tradicionalno skupljamo i u Konzumu, što će biti na treću nedjelju karitasa”, rekla je predsjednica “Mrve sriće” Marija Knifić dodajući kako takve pakete pripremaju i pred Božić i pred Uskrs.
Da je fešta dobro prihvaćena, najbolje svjedoči veliki broj posjetitelja, usprkos buri koja je puhala i hladnijem vremenu. Senjani su uvijek spremni na sudjelovanje u prikupljanju pomoći potrebitima, kao i na pjesmu s kojom su se pridružili VIS-u Bonaca koji je bio “zadužen” za glazbeni dio programa. Na senjskoj placi svoje božićne ukrase izložila je i Udruga Školjka , a sljedeće subote u zrak će poslati lampione sa svojim božićnim željama koje su članovi marljivo izrađivali u svojim prostorijama družeći se pritom i pjevajući prigodne blagdanske pjesme.
Predstoje još tri adventske subote na senjskoj placi te sadržajan i zanimljiv program kroz cijeli prosinac za koji su se pobrinuli Grad Senj i TZ Grada Senja uz potporu brojnih institucija, udruga, klubova i društava s područja grada. Slijedi tako uživanje u koncertima, priredbaba, predstavama za djecu, umjetničkim večerima i druženjima, radionici fotografije, dočeku Djeda Božićnjaka, druženju s Moto Mrazevima te okusima i mirisima blagdana. Već sutra, nakon mise zornice, palit će se prva adventska svijeća na velikom adventskom vijencu na Frankopanskom trgu.

error: Content is protected !!