Hvala novljanskim darivateljima krvi

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, druženje darivatelja – jubilaraca povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi organizirano je samo za darivatelje koji su krv dali 50 i 75 puta

NOVI VINODOLSKI Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski obilježilo je Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, kao sjećanje na prvu akciju u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, održanu 1953. godine u Željezari Sisak. Svake godine uruče se zahvalnice plemenitim ljudima. Zbog pogoršane epidemiološke situacije, ove godine druženje darivatelja – jubilaraca organizirano je samo za darivatelje koji su krv dali 50 i 75 puta. Primanje je održano u restoranu Admiral u Marini Novi. Pozdravnu riječ uputili su gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i ravnateljica GDCK Novi Vinodolski Vesna Đujić, a podjeli se pridružila i predsjednica Tonica Radić. Gradonačelnik Piškulić je istaknuo značaj darivanja krvi i zahvalio se darivateljima. Riječi zahvale upućene su i volonterkama koje su prisutne na svim akcijama DDK, a i drugim aktivnostima u vrijeme pandemije.

Ravnateljica Đujić i gradonačelnik Piškulić

Uz prigodni poklon, brončani znak i zahvalnicu za 50 puta darovanu krv dobili su: Saša Ćosić, Kristijan Zoričić, Ivica Žeravica, Željko Košuljandić, Robert Rubčić i Anđelko Ježić, za 75 puta darovanu krv srebrni znak i zahvalnicu dobili su: Zoran Tikveša, Raoul Paučić, Ljubomir Budić i Igor Pavelić.

Ravnateljica novljanskog Crvenog križa Vesna Đujić je podsjetila da je u evidenciji GDCK Novi Vinodolski 121 aktivni darivatelj, a među njima je i 31 dama. Najavila je ravnateljica da će zahvalnice na slijedećoj akciji dobiti:
– za 40 puta darovanu krv: Goran Ivančić i Dražen Komadina
– za 30 puta darovanu krv: Branko Knežević, Dario Obradović i Vladimir Cvitković
– za 20 puta darovanu krv: Dražen Šimunović, Angelo Jovanović, Oliver Lončarić, Marin Jovanović, Dino
Baričević, Vedran Blažević, Jovica Mraković, Marina Šamanić i Zoran Đuranović
– za 10 puta darovanu krv: Bruno Butković, Daniel Čulinović, Ivan Rubčić, Ugrinović Dona-Luise, Dino
Zoričić, Neven Rubčić, Ines Kalanjoš-Cvitković, Anton Bukovac, Dino Rubčić, asja Gencel, Mario
Kevrić, Marino Butorac, Zvonimir Kutija i Marko Milošević,
– za 5 puta darovanu krv (zahvalnicu za ostvarenih 5 darivanja dobivaju samo žene zbog drugačije
dinamike darivanja od muškaraca): Klara Baričević, Ana i Dragana Malešević.
– za jednom darovanu krv : Danor Katulić, Rogić Luka, Sanjin Grbac, Sanjin Krišković, jasna Pavlil, Zorana Butorac, Lucijan Daničić, Mislav Smolčić, Ana Tomljanović, marino Zoričić, Teo Vevc, Vanda Butorac, Antonio Tomić, Tino Grbac i Jasmina Ranić Mušćo.

error: Content is protected !!