Intenzivira se polaganje kanalizacije u Bakru

Molimo vozače da na potezu duž obale ne ostavljaju vozila kako ne bi ometali promet i radove, apel je gradonačelnika Bakra Klarića

BAKAR Intenzivira se polaganje kanalizacije u Bakru, projekt vrijedan 50 milijuna kuna koji financira Grada Bakar. I projekt koji se u Bakru čekao desetljećima. Naravno, trebat će strpljenja, kao i kod svih zahtjevnih infrastrukturnih radova.
– Radovi će se sve više intenzivirati, nastojat ćemo uskladiti radove s prometom. Molimo vozače da na potezu duž obale ne ostavljaju vozila kako ne bi ometali promet i radove. Zaista ne bi željeli pribjeći kažnjavanju vozila koja ometaju promet. Intenzivnije se krenulo na istočnom ulazu u Bakar i na platou koksare, na lokaciji budućeg uređaja za pročišćavanje. Na potezu uz more ne radi se samo na oborinskoj i fekalnoj kanalizaciji već se mijenja vodovod, uklanjamo azbestno cementne cijevi, objašnjava gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Počelo se raditi uz samo more, na Primorju, a to je tek najava obimnijih radova koji će u jednom periodu na pojedinim dionicama zatvarati promet. Ugovoreni rok za radove je 30 mjeseci.
– To je okvirni rok, nadamo se da bi mogli završiti ranije. Međutim, bili smo oprezni jer znamo da u Bakru uvijek postoji mogućnost da se nađu nekakvi nalazi, što je potrebno posebno istraživati, a to traži vrijeme. Zasad sve ide svojim tijekom, ističe bakarski gradonačelnik.

error: Content is protected !!