Investitor Petričević: hotel će imati tek tri kata više od sadašnjeg objekta na bazenima Selce

Vijećnici su se podijelili kada je riječ o zelenom svjetlu za gradnju hotela na lokaciji bazena Selce. Na kraju je 11 vijećnika otvorilo mogućnost za gradnju hotela, a pet je bilo protiv. MO Selce je protiv hotela koji će “nagrditi Selce”. Investitor Petričević ističe da će hotel od postojećeg objekta biti viši maksimalno osam i pol metara jer se radi o šest etaža od površine mora

SELCE Najviše pažnje na sjednici gradskog vijeća Crikvenice izazvala je točka Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja ugostiteljsko-turističke zone Nazor – Antić koja obuhvaća područje Crikvenice i Selca. Prihvaćanjem izmjena i dopuna otvorio bi se, između ostalog, prostor za gradnju hotela s pet zvjezdica, kapaciteta 320 kreveta, na lokaciji bazena Selce, ispod hotela Katarina.
Gradske vijećnike je na sjednici dočekao zaključak MO Selce kojim se protive gradnji novog hotela. U zaključku je navedeno da se radi o hotelu sa maksimalno 120 apartmana, sa 320 ležaja i objektu ukupne visine od 20 metara odnosno šest etaža. Predviđena građevina će uvelike nagrditi Selce, tvrde u MO Selce, navode da je zaključak donesen jednoglasno i traže ponavljanje javne rasprave.
Vijećnici su se podijelili na dva tabora. Jedan za, drugi protiv zelenog svjetla za izgradnju hotela. Nezavisna vijećnica Sonja Polonijo smatra kako je žitelje Selca trebalo bolje upoznati s projektom. Mario Kružić (SDP) smatra da će ovakav objekt drastično odskakati svojom visinom i mišljenja je da javnu raspravu treba ponoviti jer građani nisu bili dovoljno informirani što nose predložene izmjene UPU-a donose. Pročelnica Upravnog odjela za investicije, prostorno uređenje i imovinu Grada Crikvenice Vjekoslava Glavan je rekla kako se održalo e-savjetovanje i javna rasprava na koju se nije odazvao niti jedan građanin. Branko Kleković (PGS) je protiv gradnje jer su gabariti hotela preveliki. Vijećnica Davorka Vukelić (SDP) je protiv gradnje hotela jer se ne bi uklopio u Selce i zato jer ne izgleda lijepo. Vijećnik Žarko Stilin (HNS) je poručio da hotel izgleda izvrsno i da bi rado bio direktor takvog hotela. Rekao je da je postojeći objekt daleko ispod razine Selca. Protiv sam ako se radi o apartmanima i hotelu sa šest etaža od površine ceste, ali sam za ako se radi o hotelu s šest etaža od površine mora.
Na kraju su za izmjene glasovali članovi vladajuće koalicije predvođeni HDZ-om, a pridružili su im se HNS-ovci, Selčanin Žarko Stilin i Emin Čajlaković. Protiv su bili SDP-ovci, PGS-ovac Kleković i nezavisna Polonijo. Vlado Strinavić iz Živog zida ostao je suzdržan.
Razgovarali smo i s investitorom Damirom Petričevićem iz Petričević grupe koji smatra da se iz neznanja ili iz nekih drugih motiva projekt želi prikazati kao nešto što će nagrditi Selce. Govori se o hotelu sa šest etaža, no ne spominje se da se šest etaža broji od površine mora, upozorava Petričević. Dakle, budući hotel može nadvisiti postojeći objekt maksimalno osam i pol metara odnosno tri etaže. Naglašavam: može, ali ne znači da će se ići do maksimalno dozvoljenih 20 metara, kaže Petričević dodajući da je sadašnja visina objekta 11 metara.
Središnji dio hotela bi se, po projektu, dignuo samo tri metra kako se ne bi zaklanjao pogled na more.
Bazeni ostaju, šetnica ostaje, nema govora o nikakvim apartmanima za prodaju, tvrdi Petričević koji 16 godina ima restoran Millenium u Selcu.
Koliko se piše i raspravlja u posljednja dva dana o gradnji hotela, čini se kao da će sutra početi gradnja, no Petričević ističe da se projekt sigurno neće pokrenuti u sljedeće dvije-tri godine.

error: Content is protected !!