Istraga krađe na Kukuljanovu otkrila trgovinu ljudima

Iza brave je završila 30-godišnjakinja koja je prisiljavala osobu ovisnu o njoj na nezakonite radnje

KUKULJANOVO Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske su, u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka, proveli kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i trgovanja ljudima.
Naime, 30-godišnjakinja se sumnjiči da je 16. listopada i 6. studenoga iz trgovačkih centara na području Kostrene i Kukuljanova otuđila različite prehrambene proizvode te manju količinu cigareta. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta je oko 13 tisuća kuna, za koliko je oštećena tvrtka sa sjedištem u Rijeci.

Tijekom posljednje krađe 6. studenoga na Kukuljanovu osumnjičenu je, s još jednom osobom, zatekao i zadržao djelatnik zaštitarske tvrtke. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjakinja, zlouporabljujući autoritet i odnos ovisnosti, osobu s kojom je zatečena, inače hrvatskog državljanina, tijekom više mjeseci prisiljavala i poticala na činjenje protuzakonitih, odnosno kažnjivih radnji, čime su utvrđeni elementi počinjenja kaznenog djela trgovanja ljudima.

Osumnjičena 30-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela krađa i trgovanje ljudima predana pritvorskom nadzorniku, izvješćuje PU primorsko-goranska.