Italija tražila uhićenje zbog droge, u sklopu akcije pretres u Karlobagu

Policija je pretražila prostora na području Karlobaga koji koristi uhićeni 33-godišnjak

KARLOBAG Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu postupali temeljem Europskog uhidbenih naloga Italije zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkoj organizaciji. Navode se dvojica hrvatskih državljana, starosti 37 i 33 godine, izvješćuje PU ličko-senjska.

Nad uhićenim osobama provedeno je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su temeljem naloga nadležnog suda obavljene pretrage prostora i vozila kojim se koriste osumnjičeni, dok su policijski službenici PU ličko-senjske također obavili pretragu prostora na području Karlobaga na korištenju kod 33-godišnjaka. Pretragama je pronađeno više mobilnih telefona, prijenosno računalo, digitalna vaga te je od 33-godišnjaka oduzeta Škoda zagrebačkih registarskih oznaka.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku nakon čega će biti ispitivani u nadležnom državnom odvjetništvu radi izvršenja Europskih uhidbenog naloga.

error: Content is protected !!