Ivanu Prpiću Špiki zahvala za vođenje zbora povodom Velike Gospe

Špika je dobio dar i zahvalu za 25 godina predvođenja združenog zbora prigodom misnog slavlja na blagdan Velike Gospe u Svetištu u Krasnu

Senj – Dar i zahvalu za 25 godina predvođenja združenog zbora prigodom misnog slavlja na blagdan Velike Gospe u Svetištu u Krasnu Ivanu Prpiću Špiki dodijelio je upravitelj Svetišta preč. Stipe Zeba. Kip Majke Božje Krasnarske koju je Prpić dobio na dar priznanje je predanom radu jednom od najodgovornijih laika biskupije.

“Godine 1994. sam zamoljen od tadašnjeg župnika u Krasnu velečasnog Nikole Komušanca da pomognem pjesmom u Svetištu za proslavu Velike Gospe i tako je priča počela, ali i moj osobni zavjet Gospi. Svake godine od tada vodim zbor kod proslave Velike Gospe u krasnarskom svetištu kojem sam pješice hodočastio dok sam bio mlađi i tako već 25 godina”, priča Prpić.

Članove zbora pod ravnanjem Ivana Prpića sačinjavali su proteklih četvrt stoljeća ponajviše crkveni pjevači katedralnog zbora iz Senja kao i pjevači iz Gospića i Otočca te pjevači iz brojnih biskupija koji za blagdan Velike gospe dolaze u krasnarsko svetište. Tako su ove godine zbor pojačali akademski glazbenik iz Bjelorusije Aljoša Tanovicki i njegova supruga violinistica Ivana. U zboru su sudjelovali i mnogi orguljaši, najčešće časne sestre. Ivan Prpić vodi i katedralni zbor sv. Cecilije u Senju. Zbor ima tridesetak članova, a Prpić im je voditelj od 1989. godine. Voditelj je također i združenog zbora Gospićko – senjske biskupije koji se sastaje dva puta godišnje, među ostalim i za Dan hrvatskih mučenika na Udbini.

Zahvalan je Prpić na uručenom priznanju koje je poticaj za daljnji rad.

“S priznanjem i nagradom sam u najmanju ruku bio zatečen jer odista nisam imao saznanja da bi se takvo što moglo dogoditi”, skromno će Prpić.

I Gradskom glazbom Senj, najstarijim glazbeno – amaterskim društvom u Gradu Senju, s tradicijom dugom 177 godina ravna Ivan Prpić. Društvo kontinuirano djeluje od 1842. godine, a okuplja glazbenike svih dobnih skupina i izvodi vrlo širok i bogat repertoar, od evergreena, hit uspješnica do odličnih obrada raznih pjesama. Ravnatelj je i POU M. C. Nehajeva.