Izašla “Metla i škavacera”

Senjski list najstariji je humoristično-satirični list u Hrvatskoj

SENJ Humoristično-satirični list “Metla i škavacera” izašao je iz tiska, na završnicu ovogodišnjeg virtualnog senjskog mesopusta. Pisali su i risali stanovnici Senja i sve kalumali u sandućić na Potoku i željno dočekane novine spremne su za čitanje, komentiranje…

“Metla i škavacera” najstariji je humoristično-satirični list u Hrvatskoj, prvi put tiskan davne 1875. godine. Mijenjao je imena kroz povijest, ali ono što se ne mijenja je ljubav i ponos, koji Senjani gaje prema svojoj Metli. Uredništvo novog broja čine: Danijel Tomljanović Feralić, Ante Španić – moja Maja, Siniša Gradišer Aldo, Božidar Vukelić Boba, zadužen za crteže i grafički dizajn te Ivan Prpić Špika, glavni i odgovorni urednik. Izdavač je Pučko otvoreno učilište.
– Pučko učilište već 30 godina izdaje Metlu. Tradicija senjske izdavačke djelatnosti seže iz daleke 1875. godine, kada su tiskane prve humoristične novine pod imenom Vragoder, najstarije u Hrvatskoj, rekao je urednik Prpić.
Novine je tiskala Jadranska tiskara Senj. Novi, 159. broj, po cijeni od 17 kuna, prodaje se u cvjećarnici Maja, trgovini na malo Beban te kod uličnih kolportera.

error: Content is protected !!