Izložba Bura od boja u senjskoj knjižnici

Na izložbi Inga Burmudžija spaja senjsku buru s vrlo živim i pomalo intrigantnim bojama

SENJ “Bura od boja” naziv je izložbe Inge Burmudžije postavljene u Gradskoj knjižnici Senj. Inga Burmudžija (1948.g.) diplomirana je biologinja i slikarica amaterka, rođena u Bjelovaru, a živi u Zagrebu. Iako ljubav prema crtanju i slikanju gaji od djetinjstva, tek se 2007. godine, po umirovljenju, intenzivnije posvećuje likovnom stvaralaštvu. Autorica je sudjelovala na brojnim skupnim izložbama, domaćim i međunarodnim, a ovo je njezina jubilarna dvadeseta samostalna izložba.

Umjetnica je za Senj vezana rodbinskim vezama. Kao djevojčica provodila je ljeta kod bake i tete te je za Senj vežu divne uspomene djetinjstva i odrastanja. Stoga ovu izložbu posvećuje svojim sestričnama i bratićima-Teici, Stanku, Anti, Dragi, Josi i nadasve Anđelki-Maji, koja nažalost više nije s nama. Na izložbi se spaja opće poznata senjska bura s vrlo živim i pomalo intrigantnim bojama na Inginim apstraktnim radovima.

Kao posebni dodatak izložbi izložit će se maske nastale u razdoblju od 2020. do 2022. godine. Poveznica je svakako tradicija maškaranja i balova u Senju.
Senjski knjižničari pozivaju na razgledavanje živopisnih radova, koji će u senjskoj knjižnici biti izloženi do 1. kolovoza.