Jadran zaposlio još 30 radnika na neodređeno

Koncem ovogodišnje sezone ugovore na neodređeno vrijeme potpisalo je 17 djelatnika, a sljedeći tjedan u Jadran dolazi troje pripravnika

CRIKVENICA Nakon uspješne turističke sezone u kojoj su ostvareni rezultati potvrdili ispravnost opredjeljenja na kvalitetu u segmentima investicija i smještajnih kapaciteta, Jadranu d.d. kreće s investiranjem u ono što proizvod čini prepoznatljivim, a to su ljudi. Za kraj ove godine najavljen je početak pregovora oko novog kolektivnog ugovora koji bi stupio na snagu 2022. godine i na osnovu kojega bi zaposlenici Jadrana u sljedećoj godini trebali ostvarivati još bolja materijalna prava. Kao prvi korak na tom putu u Jadranu su odlučili već sada krenuti s planiranjem radne snage za sljedeću sezonu.

Sukladno dobrim najavama, kao i s ciljem podizanja zadovoljstva djelatnika i njihove dugoročne vezanosti za kompaniju, ovih su dana dijelu zaposlenika ponuđeni ugovori o radu za sljedeću godinu. Ugovore na neodređeno vrijeme potpisalo je 30 zaposlenika što je odličan nastavak politike zapošljavanja budući da je koncem ovogodišnje sezone ugovore na neodređeno vrijeme potpisalo 17 djelatnika. Time će ukupan broj stalno zaposlenih djelatnika na nivou Jadran grupe biti uvećan za više od 10 posto, što je vrlo vrijedan podatak. Aktivno se radi i na pomlađivanju Jadrana te će se idućeg tjedna timu hotelskih operacija pridružiti i troje novih pripravnika.
– Vidimo kako se sektor turizma u Hrvatskoj vrlo dobro oporavlja. Naša je kompanija ostvarila odlične rezultate te smo se u ovoj godini u samoj špici sezone značajno približi rezultatima i trendovima iz rekordne 2019. godine. Međutim, osnovni preduvjet uspješnosti u turizmu su kvalitetni djelatnici zbog čega u Jadranu posebnu pažnju usmjeravamo na razvoj ljudskih potencijala, ali i na zadržavanje visokog stupnja zadovoljstva među zaposlenicima, izjavio je predsjednik uprave Jadrana Goran Fabris.

Ovo je samo dio aktivnosti kompanije Jadran d.d. u novim zapošljavanjima i ulaganjima u ljudske resurse. Naime, u tijeku su i pripreme za nastupe na sajmovima poslova, a u planu je i nastavak zapošljavanja novih djelatnika u svim segmentima kao i aktivan rad na edukaciji postojeće radne snage.