Još imate vremena prijaviti se za kandidatkinju za Ružicu Vinodola

Predstavljanje je zakazano u Bribiru 12. kolovoza, a potom manifestacija seli u Novi Vinodolski

NOVI VINODOLSKI Manifestacija Ružica Vinodola 17. put će se održati u Novom Vinodolskom i Vinodolskoj općini. Priča je to o običaju koji seže u davninu, u minula stoljeća vladavine hrvatske plemićke obitelji Frankopan. Prema toj priči, po završetku berbe, u vinogradu, među beračicama birala se Ružica, djevojka koja je bila najljepša i najmarljivija. Ovjenčali bi je vinovom lozom i uz zvuke starinskih narodnih glazbala, na čelu povorke odveli u grad.
Na temelju te priče rekonstruirana je današnja Ružica Vinodola. Svake godine krajem kolovoza 12 djevojaka kroz tri dana vrlo atraktivnim igrama takmiči se za prestižnu titulu Ružice Vinodola. Igre su vezane uz vinarstvo i vinogradarstvo kao i običaje iz nekadašnjeg života u Vinodolu.

Ove će se godine 12. kolovoza kandidatkinje za Ružicu Vinodola predstaviti u Bribiru. Prva novljanska večer natjecanja održat će u vinogradu Pavlomir (18. kolovoza), a druge dvije u Starom gradu u Novom Vinodolskom, od 20 sati. Manifestaciju u prosjeku posjeti više od dvije tisuće ljudi. Atraktivne igre kao što su ručno i nožno mašćenje grožđa, pretakanje vina, zatvaranje i otvaranje boca samo su neke od igara koje će jednoj od djevojaka donijeti titulu nove Ružice Vinodola.

Ono što je možda najzanimljivije za buduće natjecateljice su i vrijedne nagrade koje će svaka od njih ponijeti. Prva nagrada je tako sedmodnevno krstarenje Jadranom pod pokroviteljstvom Katarina Linea, druga nagrada je vikend polupansion u Rovinju o hotelu Eden pod pokroviteljstvom Adria Mare Travel Agency, dok je treća nagrada posjet konobi Luce u Vrbniku (degustacija i ručak) također pod pokroviteljstvom navedene agencije Adria Mare.

Prijave za natjecanje su otvorene još jako kratko (tzg-novi-vinodolski@ri.t-com.hr), ostalo je tek nekoliko mjesta. Prijaviti se mogu i natjecateljice koje su se natjecale u prethodnim godinama, izuzev pobjednica.

error: Content is protected !!