Još jedan tjedan pun događanja na Rivijeri Crikvenica

U svim mjestima se nudi program, a središnje događanje su dani turizma u Selcu

CRIKVENICA Na Rivijeri Crikvenica ponovno tjedan ispunjen događanjima. Večeras u centru Jadranova na novom trgu u Grabrovoj Primorska noć. Očekuje vas bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda, poput domaćeg sira, meda, džemova, rakije i likera. Također večeras, u 21 sat, u centru Crikvenice počinju Glazbene ljetne večeri u Crikvenici. Zabavljat će nas talentirani glazbenici izvodeći poznate svjetske hitove. Glazben gost večere je grupa Coffee Shop Acoustic.

Sutra (utorak) u 19 sati će u centru Crikvenice početi Primorska noć. Očekuje vas bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda, poput domaćeg sira, meda, džemova, rakije i likera. Sutra u 20,30 sati će početi u lučici Pazdehova u Dramlju Večer klapske pjesme. U 21 sat će u centru Selca početi Glazbene ljetne večeri u Selcu. Glazbeni gost večeri je grupa Splash. Srijeda u centru Crikvenice u 20,30 sati na Veloj paladi nudi Večer ribarske tradicije.

Pred 128 godina, točnije 4. kolovoza 1894. godine, u Selcu je otvoreno prvo javno uređeno kupalište. Osim što je važan dio tradicije, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma moga mjesta. U čast tome, više od pola stoljeća obilježava se vrijedna tradicija te vlada slavljeničko raspoloženje. Manifestacija tome u čast nekada se zvala Venecijanska noć, a poslije je dobila naziv Dani turizma. Ovogodišnji će se Dani turizma održat će se u srijedu i četvrtak. Sve će završiti vatrometom.

U okviru programa Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja – Proslava Oluje u Jadranovu se od 17 sati održava Natjecanje u kuhanju dagnji na buzaru. Od 21 sat planiran je koncert Josa Butorca, klape Vinčace i Tria Vivak. Program se održava u uvali Grabrova. U petak, u okviru proslave Oluje, u Crikvenici se od 16 sati održava natjecanje u kuhanju kotlića u parku ispred hotela International. Goste će zabavljati glazbeni sastav Insula i Trio Crikvenica. Od 20 sati održat će se koncert Vitomira Ivanjeka u Crkvi Uznesenja BDM Crikvenica. U subotu se u 21 sat u centru Selca održava Festival folklora Summer in Kvarner. U nedjelju u 21 sat će u centru Crikvenice početi plesni show Summer dance.

error: Content is protected !!