Još jedna uspješna godina Poduzetničkog centra Vinodol

PC Vinodol sudjelovao je u dodjeli 400 tisuća kuna potpora za samozapošljavanje, isplati 530 tisuća kuna poticaja poduzetnicima, pripremi gradnje tržnice u Jadranovu, pješačke staze u Bribiru, reciklažnog dvorišta u Vinodolu vrijednog tri milijuna kuna…

Novi Vinodolski – Poduzetnički centar Vinodol pomalo podvlači crtu pod 12. godinu poslovanja kroz koje se dokazao kao potpora malom i srednjem poduzetništvu, ali i ostalom gospodarstvu te poljoprivrednicima.

“PC Vinodol mjesto je podrške poduzetnicima i svima koji kreću u poslovni svijet. Savjetodavnim uslugama pomažemo poduzetnicima u realizaciji njihovih ideja. Zajedno sa poduzetnicima pripremaju se projektni prijedlozi koji razvijaju njihovo poslovanje. Svaki klijent, postojeći ili potencijalni, izuzetno nam je važan jer svaka realizirana poduzetnička priča uspjeh je centra, ističe direktorica PC Vinodol Ivona Blažević dodajući da retrospektiva brojki i porast broja gospodarstvenika pokazuje da je osnivanje PC Vinodol 2008. godine bilo odličan potez.

PC Vinodol kontinuirano surađuje sa svojim osnivačima, gradovima Novim Vinodolskim i Crikvenicom te Vinodolskom općinom, Primorsko- goranskom županijom (Odjelom za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj), Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, HBOR-om s kojim na mjesečnoj bazi organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom područnog ureda.

Aktualna godina donijela je nekoliko značajnih projekata PC Vinodola. Valja izdvojiti potpore za samozapošljavanje koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Ukupno je isplaćeno gotovo 400 tisuća kuna putem kojih su nezaposlene osobe realizirale svoju ideju i registrirale i pokrenule svoj posao. U suradnji s gradovima Novi Vinodolski i Crikvenica, kroz mjere poticanja razvoja poduzetništva, poduzetnici su za 55 prijava dobili gotovo 530 tisuća bespovratnih sredstava. Raspisivanje mjera Općine Vinodolske očekuje se uskoro te će poduzetnicima biti na raspolaganju 100 tisuća kuna. U suradnji s naručiteljem, izrađena je studija za prijavu na natječaj za dobivanje koncesije za plažu Lišanj ispod novouređenog istoimenog hotela. Projekt je u tijeku. U tijeku je proces recertifikacije Grada Crikvenice za BFC SEE certifikat u kojem poduzetnički centar od samog početka aktivno sudjeluje. PC Vinodol sudjeluje u izgradnji i opremanju tržnice u Jadranovu u vrijednosti 870 tisuća kuna. Također i u izgradnji i opremanju pješačke staze oko Frankopanske kule u Bribiru vrijednosti od gotovo 270 tisuća kuna. U provedbi je projekt reciklažnog dvorišta Podbadanj – Grižane vrijedan gotovo tri milijuna kuna. Izraženo je i šest studija gospodarskih opravdanosti za projekte vrijedne 45 milijuna kuna.

error: Content is protected !!