Jučer je Zona Kukuljanovo živjela sasvim običan dan, a danas…

Pevex, Bauhas i Lesnina su zatvorili vrata. Sve je više maske. Ne rade niti kafići

KUKULJANOVO Jučer je trgovački dio Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu živio sasvim običan dan. Ništa nije upućivalo da su cijela Hrvatska, cijela Europa i pola Svijeta pod strahovitim pritiskom korona virusa. Puna parkirališta kupaca. Danas su u državi stupile pojačane mjere obrane protiv korona virusa. Zatvoreni su trgovački centri, izuzev onih koji distribuiraju prehrambene proizvode.

 

 

 

 

 

Današnje Kukuljanovo nema nikakvih dodirnih točaka s jučerašnjim. Primjetno je manje ljudi. Pevex, Bauhas i Lesnina su zatvorili vrata. Došli smo u trenutku kad su djelatnici Bauhausa napuštali centar. Ne rade kafići koji su nosili živost. U trgovačkim centrima koji su ostali otvoreni, primjetne su još izraženije mjere zaštite. Ljudi još uvijek kupuju hranu, no nema užurbanosti niti masovnih pohoda. Zaštitari propuštaju ljude u trgovine kako se ne bi stvarale gužve. Na ulazu u Konzum posjetitelje se upućuje na dezinficiranje. Djelatnici i zaštitari pod maskama. Nisu rijetki niti kupci pod maskama. Psihoza korona virusa u samo jedan dan je uselila u Industrijsku zonu.
Neki su se uhvatili posla, kao na primjer u kafiću u sklopu Bauhausa, shvaćajući da vrijeme treba iskoristiti za uređenje kafića i terasa.

 

error: Content is protected !!