Jurica Tomljanović kandidat HDZ-a za gradonačelnika Senja

Više od pola godine Tomljanović obnaša dužnost gradonačelnika, a sada želi povjerenje za puni mandat

SENJ Predstavljanje HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Senja na predstojećim lokalnim izborima Jurice Tomljanovića, dipl. ing. šumarstva održano je povodom Dana Grada Senja i blagdana svetog Jurja, na senjskoj tvrđavi Nehaj. Zbog epidemioloških uvjeta predstavljanje je organizirano u malom krugu najbližih stranačkih prijatelja i kolega koji kandidatu Jurici Tomljanoviću pružaju bezrezervnu podršku. Predstavljanju su osim čelnih ljudi HDZ-a Senja nazočili državni tajnik u Ministarstvu branitelja Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Sanjin Rukavina, predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić, HDZ-ov kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry, general zbora Josip Lucić te predsjednik GO HDZ-a Otočac Branimir Šutić.

Nakon uvodnog pozdrava domaćina, prisutnima su se obratili Marijan Kustić, kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry, te general zbora Josip Lucić koji su u svojim govorima iskazali svoju punu podršku Jurici Tomljanoviću kao kandidatu za gradonačelnika Senja.

Jurica Tomljanović već 25 godina vodi Upravu šuma Senj, aktualni je predsjednik senjskog HDZ-a, a u prethodnom mandatu je bio zamjenik gradonačelnika. Od listopada 2020. godine obnaša dužnost gradonačelnika Senja.
– Cijeli svoj radni vijek posvećen sam djelatnosti šumarstva, Hrvatskim šumama, a posljednjih 25 godina vodim Upravu šuma Senj. Kako i na koji način, ostavljam da me procijene moji djelatnici, ali i svi građani Senja. Znam da nastojim kvalitetno voditi upravu, ali i da svakodnevno vodim računa o klimi međusobnog uvažavanja, poštovanja svakog pojedinca, timskom radu, pouzdanosti i toleranciji, jedinstvu različitosti, rekao je Jurica u svom obraćanju.

Predstavljajući program HDZ-a grada Senja istaknuo je dvije osnovne činjenice, da je program baziran i razvijan na dva osnovna aspekta: odražava kontinuitet u provođenju strateških ciljeva razvoja grada postavljenim još u proteklim mandatima, a sadržava i nove projekte i programe za provođenje te iste, već poznate strategije, te istaknuo kako će svoj cjeli program predstaviti u narednom periodu na dostupan način svim građanima Senja.
– Smjernice postavljene u proteklom razdoblju, kroz različite projekte i programe su i ostvarene. Svi zajedno svjedočimo da je Senj danas ljepši i bolji nego što je bio prije, a projekti kao što su dječji vrtić, Pavlinski trg, spomenik braniteljima, brojne ulice i trgovi u Senju i u Sv. Jurju, obnova stare jezgre, te brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi tome i svjedoče.

Jurica je također istaknuo kako se programom žele sačuvati i razvijati najbolji resursi jednog grada, a to su njegovi stanovnici i osobitosti prostora senjskog područja.
– Najveći potencijali su ljudski potencijali. Lijep je ovo grad, čist i očuvan, kulturom i poviješću vrlo bogat, rekao je Tomljanović.

error: Content is protected !!