Kad nema reduta, bar da prošećemo centrom Senja

Pošto korona ne da drukčije, mi smo prošetali ulicama Senja i pokazali se sugrađanima, rekla je učiteljica 1a razreda Melita Marenić

SENJ Da će se tradicija maškaranja u Senju nastaviti, dokazuju učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, koji se i ove, neobične godine, poštujući važeće epidemiološke mjere, nastavljaju maškarati, zasebno po učionicama sa svojim učiteljicama. A jedan je razred izašao danas u grad pokazati se svojim sugrađanima.
– Pošto korona ne da drukčije, mi smo prošetali ulicama Senja i pokazali se našim sugrađanima. Mi smo organizirali svoj Šušur, rekla je učiteljica 1a razreda Melita Marenić kojoj se pridružila i učiteljica iz produžene nastave Ivana Rukavina.
Bilo je tu raznolikih maskica na ulicama danas suncem okupanog Senja.
– Obukao je svatko maškaradu koju je imao i zajedno smo pokazali da se tradicija nadaleko poznatih senjskih maškaranih običaja neće ugasiti, poručila je učiteljica Marenić koja sa učenicima organizira maškaranje svake godine, a redoviti su gosti i Dječjih reduta, koje su, iz poznatih razloga, ove godine morale izostati.