Manestar: da nam je prije mjesec dana netko rekao da će Crikvenica pobijediti već u drugom kolu…

Crikveničani su do pobjede nad Medulinom stigli eurogolom Roganovića u 86. minuti 

CRIKVENICA Ono što se do prije mjesec dana činilo nemogućim, dogodilo se. Nogometaši nove Crikvenice su stigli do pobjede već u drugom kolu. Eurogol Roganovića u 86. minuti donio je tri boda. Dvije umirijuće vijesti za Crikvenicu u jednom danu. Odustajanje Novigrada od ligaškog natjecanja i pobjeda. Momčad je u pobjedu vodio 19-godišnji kapetan Matija Manestar.
– Tvrda utakmica, bez puno šansi. Medulin nije složio udarac u okvir, a mi smo imali jedan poluudarac i slobodnjak. Igralo se na sredini terena, od 16 do 16 metara. Gosti su imali par dugoputujućih centaršuteva. Vidi se da Medulin ima više snaga, a smo igrali na volju i želju.
Eurogol Roganovića donio je pobjedu.
– Lijepo je pogodio. Nagradilo nas je na kraju za grčevitu borbu.
Sigurno se slavilo.
– Naravno. Proslavilo se lijepo, pjevalo, puno nam znači pobjeda. Svim dečkima, pogotovo mlađima. Ja sam kapetan s 19 godina, cijela obrana je mlada. Stvarno se proslavilo, a imalo se i što slaviti. Trebala su nam tri boda nakon Buja. Neću reći da je pobjeda protiv Medulina nenadana, ali da mi je netko rekao prije mjesec dana da ćemo drugo kolo pobijediti… Sad je odlično kako je bilo.
Kako je u klubu odjeknula vijest da je Novigrad istupio iz lige?
– U momčadi smo komentirali da je to otvorilo mogućnost da igramo bez opterećenja, da uživamo u igri, ali nije ta vijest utjecala puno na nas. Treba igrati i skupljati bodove, misliti na sebe. Ako je istina da nitko ne ispada, onda je to dobra vijest za klubove koji se mogu naći u opasnoj zoni, ali još se ništa ne zna, treba igrati dalje kao da se ništa nije dogodilo.
Sljedeće iskušenje je gostovanje na Cresu.
– Uvijek teško gostovanje. Favoriti su tamo znali padati.
Navijači Crikvenice vesele se pobjedi, ali se vesele što mogu vidjeti mlade crikveničke igrače na terenu.
– Od Crikveničana smo počeli Škoro, Lekaj i ja. Ušli su Filipović, Lukarić, Deželin i Babić. Sve dečki koji su kraće ili duže vrijeme bili u školi Crikvenice.

Crikvenica - Medulin 1921 1:0 (0:0)

CRIKVENICA Gradski stadion. Gledatelja: 100. Sudac Cvijović (Rijeka). Strijelac: 1:0 Roganović (86.). Žuti kartoni: Tomić, Lukarić (Crikvenica), Butković (Medulin 1921)

CRIKVENICA Manestar, Smolčić (67. Lukarić), Zubić, Mišljenčević, Hrmić, Preni, Tomić, Petrinović (82. Babić), Škoro (53. Deželin), Roganović, Lekaj (46. Filipović)

MEDULIN 1921 Tončinić, Krizmanić, Butković (90. Kvaternik), Bl. Agaj (67. Mardešić), Radović (55. Be. Agaj), Golubić, Džanić, Hasanbegović, Ibrišagić, Stanić, Novak