Kazna za vožnju cestom zatvorenom zbog bure 500 kuna

Proteklih dana zabilježeni su brojni prekršitelji, a uskoro bi ih mogle nadzirati kamere

Dva dana bure posvjedočila su da se mnogi vozači ne drže prometnih propisa. Cesta zatvorena za promet, a na njoj vozila. Cesta zatvorena za dostavna vozila i autobuse, a na njoj dostavna vozila i autobusi. Kazna za ignoriranje znakova zabrane vožnje prometnicom djelomično ili potpuno zatvorenom zbog bure iznosi 500 kuna. Dvostruko je manja od kazne zbog nepridržavanja propisa za zimskih uvjeta na cestama, piše portal o kulturi i sigurnost prometa Žmigavac (https://zmigavac.hr/.)

U protekla dva dana bilo je slučajeva kršenja zabrane na Jadranskoj magistrali i na Krčkom mostu. Efikasna je jedino policija, no ne može policija biti nazočna na svakom punktu 24 sata. Upozorenja ostalih službi, spuštene rampe i znakove upozorenja vozači često ignoriraju. U pomoć bi u perspektivi mogla priskočiti tehnologija. Kamere bi bilježile nesavjesne vozače, a kazne bi stizale na adresu.

Na žalost, zbog nepridržavanja propisa događaju se i tragične nesreće. Posljednja se dogodila u ponedjeljak, kada je 36-godišnji vozač kamiona s prikolicom ignorirao zabranu na Jadranskoj magistrali i u naletu orkanske bure izgubio život u provaliji iznad Prizne.

error: Content is protected !!