Klapa Vinčace četvrti put osvojila festival u Omišu

Nakon tri uzastopne pobjede i lanjskog drugog mjesta, zlatni štit ponovno stiže u Novi Vinodolski

NOVI VINODOLSKI Klapa Vinčace četvrti je put pobijedila na prestižnom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Tako je zlatni štit još jednom stigao u Novi Vinodolski. Srebrni štit osvojila je klapa Stine iz Zagreba, dok je brončani štit pripao klapi Bošket iz Zagreba. Novljani su osvojili Omiš 2015., 2016. i 2017. godine. Lani su uzeli srebrni štit.

Na ovogodišnjem Festivalu održalo se 12 natjecateljskih i revijalnih koncerata na kojima je sudjelovalo gotovo 80 klapa. Simpatije publike osvojila je klapa Oneum iz Omiša. Druga nagrada publike, srebrni omiški leut, pripala klapi Bošket iz Zagreba. Brončani leut pripao je klapi Contra iz Splita.

Na finalu su nastupile klape: Kaleta Zadar, Oneum Omiš, Flumen Rijeka, Korda Lumbarda, Sebenico Šibenik, Munita Zadar, Vokalisti Salone Solin, Bošket Zagreb, Contra Split, Stine Zagreb i Vinčace Novi Vinodolski.
Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su Mojimir Čačija, Mićo Friganović, prof. Blaženko Juračić, Marijo Krnić, Marko Rogošić, Mirjana Siriščević i Velebit Veršić.