Gradonačelnik Klarić: U Bakru smo vidjeli turizam kad ga nitko nije sanjao

TZ Grada Bakra proslavila je rođendan svečanom akademijom uz mnoštvo čestitara

BAKAR Svečanom akademijom u Domu kulture Matija Mažić TZ Grada Bakra proslavila je deset godina rada. Turističkoj zajednici i njenoj direktorici Sonji Jelušić Marić rođendan su čestitali Bakrani, djeca, suradnici i gradonačelnik Tomislav Klarić.
Gradonačelnik se prisjetio vremena kad se Bakar zvao gradom slučajem, a Industrijska zona se nazivala zonom sumraka. Danas je Bakar neki drugi grad, a svi znamo što je Industrijska zona u kojoj se danas gradi 14 hala. Imali smo viziju i za Bakar i za Industrijsku zonu, a imali smo i za turizam jer smo tada odlučili osnovati turističku zajednicu. Osigurali smo milijun i pol kuna za start TZ i zaposlili Sonju Jelušić Marić i to je bio dobar potez. Nismo mogli ni sanjati da će ljudi imati popunjene apartmane po svim mašim mjestima i da će Bakar postati turistički prepoznatljiv.
Na rođendanu TZ Bakra odano je priznanje i prof. Bori Štrbcu koji je proglašen najboljim volonterom u Primorsko-goranskoj županiji. O profesoru Štrbcu biranim riječima govorili su Dunja Vladislović i gradonačelnik Klarić. Zašto je Štrbac proglašen naj volonterom dijelom govori njegovih 600 ovogodišnjih volonterskih sati poklonjenih Bakru, a dijelom njegov neumorni entuzijazam. Prof. Štrbac je istaknuo zadovoljstvo svojim doprinosom na područlju sporta, kulture i planinarenja, ali je istaknuo da je njegov najveći doprinos što je uspio pridobiti djecu osnovnih škola i Pomorske škole Bakar za volonterstvo. Rad s djecom oplemenjuju, pridružite nam se u volonterizmu, pozvao je dobitnik nagrade.
Nagradu za predani rad dobila je i Karmela Klepac.

 

error: Content is protected !!