Kleković: Gradska plaža je postala sredstvo političkog obračuna

Dosadašnji predsjednik Kleković ostao je na čelu PGS-a Crikvenica. Na izbornoj skupštini istaknut je problem pomlađivanja stranke, a diskutiralo se o problemima Crikvenice, mežu kojima je i nedodjeljivanje koncesije na plažu

CRIKVENICA Dosadašnji predsjednik crikveničkog PGS-a Branko Kleković dobio je povjerenje članova stranke za novi četverogodišnji mandat na izbornoj skupštini crikveničkog PGS-a. U predsjedništvo crikveničkog PGS-a izabrani su Ivica Manestar, Duško Antić, Dražen Pauković, Zoran Prpić, Nino Matić, Veljko Gašparović, Silvija Orač Matić i Nikola Zoričić. Potpredsjednika i tajnika crikveničkog PGS-a birat će predsjedništvo sljedeći petak.

Nakon dugih razgovora dogovoreno je da se na izbore za mjesne odbore krajem travnja ide u koaliciju s SDP-om i HNS-om, istaknuo je Kleković dodajući da se na izbore ide s 40-50 posto kandidata koji nisu članovi stranaka. Šaljemo poruku da su važni ljudi, a ne stranački interesi i boje.

Suočavamo se s negativnom percepcijom politike prema kojoj pojedinci koriste politiku za svoj probitak, upozorio je Kleković te se potužio da pomlađivanje stranke teško ide jer mlade privlače velike stranke koje nude nešto što PGS ne želi i ne može.

Adalbert Blažičević je predložio da PGS bude aktivniji i glasniji po pitanjima koja brinu Crikveničane, primjerice turizmu te primijetio da PGS-a nema dovoljno u lokalnim medijima, za što je možda kriva i sama neaktivnost PGS-a prema medijima.

Mladi idu u HDZ, jer ako imate iskaznicu, dobit ćete i zaposlenje, rekao je Ivica Manestar nadovezavši se temu pomlađivanja stranke.

Kleković se dotaknuo teme crikveničke gradske plaže koja je drugu godinu bez koncesije. Predsjednik crikveničkog PGS-a ne može se oteti dojmu da je nekome i u interesu da se ne izda koncesija već koncesijska odobrenja. Zarada od koncesijskog odobrenja je manja, ali je moć dodjeljivanja veća, komentirao je Kleković dodajući da nekome ovakva situacija indirektno ide u korist u političkom smislu. Kleković je zaključio da je plaža postala sredstvo političkog obračuna.

error: Content is protected !!