Koalicija SDP-HSS-HSU protiv rušenja starog parka Banj u Bakru

Kandidat za gradonačelnika Zoran Blažević zamjerio je gradskog vlasti na samohvali

BAKAR Koalicija SDP-HSS-HSU u Bakru održala je konferenciju za medije kod parka Banj kako bi ukazala na devastaciju parka. Kandidat koalicije za gradonačelnika Zoran Blažević se pita za koga će Banj biti ljepši od starog, kako najavljuje gradska vlast. Možda samo za rijetke turiste i posjetitelje Bakra.
– Park Banj je bez starih tamarisa, koji su bez razloga posjećeni, park bez duše. Gotovo svi Bakrani i Bakranke, kao i svi mi koji smo dio zajednice, pitamo se kako može biti opravdano uništavanje zelenog pojasa grada. Svakako je trebalo, gotovo stoljetna stabla ostaviti i oko njih urediti park po novim projektima, istaknuo je Blažević te se osvrnuo na istupe kandidata HDZ-a za gradonačelnika Tomislava Klarića.

Zoran Blažević

– Hvali se da je Bakar jedan od deset najuspješnijih gradova u Hrvatskoj. To je možda točno, ali samo po visini proračuna. Volio bih da gradonačelnik objasni svim građanima Bakra kako je moguće da je, unatoč tako visokim proračunima Grad Bakar valjda jedini grad u Hrvatskoj koji nema riješenu kanalizaciju. Među rijetkim gradovima u Hrvatskoj koji nema sportsku dvoranu, ne grade se povoljni POS stanovi za mlade obitelji, a nemamo ni brzi internet… Dosadašnji gradonačelnik se hvali s mnoštvom realiziranih kapitalnih projekata u svojih 16 godina koliko je na vlasti i utrošenih oko milijardu kuna iz proračuna, a od kapitalnih objekata za sve to vrijeme izgrađen je samo vatrogasni dom na Škrljevu, poručuje Blažević i osvrće se na Industrijsku zonu Bakar.
– Hvali se da u Industrijskoj zoni gradi 41 novu halu i otvara više od 1.200 novih radnih mjesta. Zaista bih volio da je tako, no osim što dosadašnji gradonačelnik rasprodaje zemljišta u vlasništvu Grada s gradnjom hala i zapošljavanjem nema ništa. Investitori na tim zemljištima grade hale za svoje potrebe i zapošljavaju radnike prema svojim kriterijima i potrebama, zaključuje Blažević.

Jasna Granić Ranić (HSU) založit će se za bolji život umirovljenika, Ivan Čop (HSS) ide u izbore kako bi se smanjila
samovolja i privatizacija vlasti te kako se u komunalnom društvu Dobra mogu zaposliti svi, a ne samo s članskom iskaznicom. Čop zamjera predsjedniku gradskog vijeća što dom na Praputnjaku smatra kao svoj posjed. Marija Karakaš (SDP) usprotivila se rušenju starog parka Banj i dodala da su neki političari zaboravili da služe ljudima, a ne obratno.