Kod Klarićevca pronađena granata iz Drugog svjetskog rata

Radi se o topničkom zrnu kalibra 100 mm

KRIVI PUT Tijekom vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentiran je jedan pronalazak minskoeksplozivnog sredstva u mjestu Krivi Put, predio Klaričevac. Pronađeno je topničko zrno kalibra 100 mm, zaostalo iz Drugog svjetskog rata. Minsko-eksplozivno sredstvo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Iz PU Ličko-senjske pozivaju građane na pridruživanje u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti poručuju iz PU i zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju.

error: Content is protected !!