Komadini Crikvenica i Vinodol, Cappelliju Bakar, Kraljevica i Novi, Petry nadmoćan u Senju

Najneizvjesnije je bilo u Bakru gdje je kandidat HDZ-a dobio za jedan jedini glas

Na izborima za župana kandidat Zlatko Komadina (SDP) pobijedio je u Crikvenici i Vinodolskoj općini. Cappelli (HDZ) je bio bolji u Bakru, Kraljevici i Novom. U Senju je na izborima za župana ličko-senjskog dobio Ernest Petry premoćno dobio Darka Milinovića.

Novi i stari župan Komadina

Najneizvjesnije je bilo u Bakru gdje je kandidat HDZ-a dobio za jedan jedini glas. Cappelli je dobio povjerenje 803 birača, a Komadina 802. Izlaznost mizernih 23 posto.

U Kraljevici je pobijedio Cappelli s 39 glasova plusa. Kandidat HDZ-a je dobio 496, a SDP-a 467 glasova. Izlaznost 25 posto.

U Crikvenici pobjeđuje Komadina s 57 posto odnosno s 2.526 glasova. Pobjednik je pobjegao Cappelliju za 583 glasa. Izlaznost je bila 40 posto. Puno veća no u Bakru i Kraljevici jer se u Crikvenici biralo gradonačelnika u drugom krugu. Zanimljivo, Komadina je u Crikvenici popularniji od stranačkog kolege Kružića koji se natjecao u drugom krugu za gradonačelnika. Novi i stari župan dobio je 367 glasova više od Kružića. Novi i stari gradonačelnik Crikvenice Rukavina dobio je 408 glasova više od Cappellija. Dakle, neki Rukavinini birači su dali glas Komadini.

U Novom Vinodolskom, odakle Komadina vuče korijene, pobijedio je Cappelli s 58 posto odnosno s 244 glasa plusa. Izlaznost 31 posto.

Cappelli i Rukavina

U Vinodolskoj općini Komadina je najuvjerljiviji, pobjeđuje s 59 posto. Komadini je glas dalo 806 Vinodolaca, a Cappeliju 566. Izlaznost 43 posto. Komadina je dobio 174 glasa više od SDP-ove kandidatkinje Snježane Domijan. Grbić je dobio 192 glasa više od Cappellija. Dakle, neki simpatizeri Grbića istovremeno su zaokružili Komadinu dok je dio glasača Komadine zaokružio Grbića.

U Senju je Ernest Petry (HDZ) premoćno pobijedio dojučerašnjeg župana Darka Milinovića. Petry je osvojio 62 posto. Ili 702 glasa više od kadnidata stranke LiPO. Očito su Senjani bili motivirani, u drugi krug izbora za župana izašlo je 47 posto birača. Milinović je od 12 gradova i općina u Ličko-senjskoj županiji pobijedio tek u Otočcu i Donjem Lapcu. No, osvojio je 46 posto glasova na razini županije.

Petryju 62 posto u Senju