Koncert ansambla Camerata Garestin zaključio ciklus Klasični Bakar

Ciklus je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija te financijsku podršku Grada Bakra i TZ Grada Bakra

BAKAR Koncertom ansambla Camerata Garestin u crkvi sv. Andrije apostola u Bakru završen je ciklus Klasični Bakar. Crkva sv. Andrije apostola svojim je ambijentom i impresivnom akustikom publici pružila najbolju priliku uživati u izvedbi djela skladatelja poput Tomasa Cecchinija, orguljaša Michelle Corrette i Georga Friedricha Händela.

U Hrvatskoj vjerojatno nema ansambla koji bi ovako zanimljiv program izveo bolje od Camerate Garestin. Zvonki i profinjeni sopran prvakinje HNK Zagreb, Ivane Lazar isprepletao se s basom Berislava Puškarića, prvaka HNK Osijek, u jedinstvu s glazbenom pratnjom violončelista Krešimira Lazara i čembalista Krešimira Hasa.
Veliki i zasluženi pljesak na kraju. Zaista odlično ozračje, koje su stvorili umjetnici u svojoj sinergiji umjetnici i brojna bakarska publika koja uvijek uživa u ljepoti klasične glazbe i ne ustručava se iskrenim divljenjem od srca nagraditi umjetnike.

Ciklus gostovanja Klasični Bakar realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija i financijsku podršku Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra. KUU Sklad želi svojim djelovanjem pridonijeti njegovanje kulture i umjetnosti u svome gradu i Bakranima darovati još mnoga događanja u sklopu svojih kulturno-umjetničkih projekata.

FOTO Miljenko Šegulja

error: Content is protected !!