Koncert vrhunskih umjetnika u sklopu Ruskog tjedna u Bakru

Koncert će se održati u u konkatedrali Svetog Andrije u nedjelju u 19 sati

BAKAR Vrhunski svjetski umjetnici gostuju u Bakru u sklopu festivala Musica Maxima odnosno manifestacije Ruski tjedan u Bakru. Koncert će se održati u nedjelju u 19 sati u konkatedrali Svetog Andrije. Violinistica Elizabeth Pitcairn svira na Stradivarijevoj violini (Red Mendelssohn), izgrađenoj 1721. godine, uz bok slavnog ruskog violinista i dirigenta Maxima Fedotova. Uz njih će nastupiti i sopranistica Marija Vidović, te Zagrebački komorni orkestar.

Maxim Fedotov

Koncert je rezultat suradnje Kulturno umjetničke udruge Sklad i Zagrebačkog komornog orkestra, koji je već 13. godinu organizator popularnog međunarodnog festivala Musica Maxima. Nakon tri koncerta u Zagrebu (od 13. do 15. listopada), jedan koncert (kao odjek Festivala) održat će se u Bakru i to na otvaranju manifestacije Ruski tjedan.
Bakar i KUU Sklad obilježili su Ruski tjedan još 2017. godine koncertom Večer Rahmanjinova, koji je posjetio i generalni konzul Rusije Vladimir Poljanin. Ove godine, uz klasični koncert, KUU Sklad priprema i stručno predavanje o dolasku ruskih izbjeglica u Bakar, te rusku čajanku odnosno večer ruske kuhinje. I ove godine se na koncertu očekuje izaslanstvo veleposlanstva Rusije u Hrvatskoj.
– Bakar se polako profilira u regionalni centar klasične glazbe, komentira predsjednica KUU Sklad Dunja Vladislović.

Koncert organizira KUU Sklad Bakar, čiji će Komorni sastav također imati čast nastupiti s dvije skladbe. Koncert je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH, Ured župana PGŽ, TZ Bakar i Grad Bakar te se stoga ne naplaćuje.

error: Content is protected !!