Košarkaši OŠ Zvonka Cara Crikvenica treći na državnom školskom prvenstvu

Za Školsko sportsko društvo Glavoč igrali su dječaci petih i šestih razreda

CRIKVENICA Školsko sportsko društvo Glavoč OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice, dječaci petih i šestih razreda, osvojili su treće mjesto na državnom natjecanju školskih sportskih društava u Vinkovcima. Do državnog natjecanja crikveničke košarkaše vodilo je prvo mjesto na županijskom prvenstvu u Rijeci te prvo mjesto na poluzavršnici državnog natjecanja održanoj u svibnju u Novskoj.

Brončani košarkaši su Lucas Latin, Matej Barnjak, Jakov Barnjak, Vid Krešić, Igor Žafaranić, Filip Kikić, Mak Azirović, Mauro Suden, Filip Malnar, Fran Vuleta i Pavle Crnić. U polufinalu su Crikveničani izgubili od Zagreba, a u susretu za treće mjesto bili su bolji od Požege.

Ekipu su tijekom svih ovosezonskih devet utakmica vodili trener Petar Gračaković i voditelj ŠSD Glavoč prof. Rešad Mujkanović. Posebna zahvala ide prof. Marijani Pintarić (zamjeni za učitelja Rešada u vrijeme bolovanja) koja je vjerovala u ekipu i potrudila se prijaviti ekipu na ovogodišnje natjecanje te organizirati početni turnir u Crikvenici.