Košarkaši Škrljeva u sezonu sa starim sponzorom Adria Oilom i mladom ekipom

Budžet kluba se zbog koronavirusa morao smanjiti 35 posto, no najvažnije je da igramo, putujemo i vratimo publiku, rekao je predsjednik KK Škrljevo Sep

MAVRINCI Košarkaški klub Adria Oil Škrljevo konferencijom za medije najavio je sezonu pred vratima, s vjerom da koronavirus neće poremetiti plannove, kao što je to učinio proljetos. Predsjednik KK Adria Oil Škrljevo Vice Sep je istaknuo da su, nakon svega što se događalo u proteklih šest mjeseci, svi u klubu konačno zadovoljni jer konačno kreće sezona. Želimo igrati, putovati, želimo da se vrati publika. Tek sad kad vidimo što nam se dogodilo shvatili smo da smo neke stvari koje su nas veselile uzimali zdravo za gotovo. Sad vidimo koliko nam sve to znači.

Predsjednik Sep je naglasio da mora zahvaliti Gradu Bakru koji je nastavio podržavati klub u istom obimu kao i prije krize. Dobar impuls stigao je i od Primorsko-goranske županije koja je podržala sve prvoligaške klubove i vrhunske sportaše. Vrlo nam je bilo važno vidjeti da li ćemo nastaviti suradnju sa sponzorom, Adria Oilom, rekao je Sep te u istoj rečenici donio dobru vijest: zahvaljujući njihovoj susretljivosti, suradnja se nastavlja. Potpisan je i novi jednogodišnji ugovor sa glavnim sponzorom.
Budžet kluba se zbog koronavirusa ipak morao smanjiti 35 posto jer je kriza odnijela određen broj manjih i srednjih sponzora, rekao je Sep.

Član uprave i predstavnik Adria Oila Dragan Miljenović je naglasio da su Adria Oil i Manšped rasli zajedno sa Škrljevom, Kukuljanovom i Grobnikom i da je red da se zajednici koja je podržavala razvoj firme nešto i vrati.

Trener Damir Rajković je istaknuo da je KK Adria Oil Škrljevo napravio optimalnu momčad u ovom vremenu i kaosu, dodao da je prosječan dob ekipe 21 i pol godinu te pohvalio trud i ozbijnost igrača. Trebat će vremena i strpljenja, u pripremnim utakmicama smo vidjeli da dosta osciliramo, što je i normalno za mladu momčad.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva odigrat će dvije pripremne utakmice protiv Cedevite junior, jednu doma, jednu u Zagrebu. Drugi tjedan će Škrljevo odigrati protiv Pule i Šibenke. Javio se i Zadar pa se možda odigra i peta utakmica. Prvenstvo starta 19. rujna
protiv zadarske Sonik Puntamike.

IGRAČI KOJI SU OSTALI
Josip Barnjak
Antonio Boban
Dario Cvitković
Luka Vucić
Filip Bjelanović
Mislav Kolić
Edi Bešić
Arkim Martin Robertson

OTIŠLI
Marc Dorris (USA)
Nik Slavica
Domagoj Vrkić (Dubrovnik)
Ivan Batur (Gorica)
Mate Mandić (Široki Brijeg)
Dorian Benković (USA koledž)
Ranije napustili klub (tijekom sezone): Luka Pandurić, Dragan Šekelja, Ante Gospić i Jordan Riewer

DOŠLI
Jure Gunjina (Zrinski)
Adnan Arslanagić (Kakanj)
Toni Jelenković (Island)
Ivan Vrgoč (Split)
James Bosnakis (Australija- proba)
Mario Rajčić (Split)
Matej Kostić (FSV)

error: Content is protected !!