Kup braće Skomerža: najbolji ribolovac prvašić Sandro Mato Car

Ekipno prvo mjesto s 12 bodova osvojili su Filip Malnar i Franko Spoja iz OŠ Zvonka Cara

CRIKVENICA Održan je 14. Kup braće Skomerža, natjecanje u udičarenju između učenika crikveničkih osnovnih škola Zvonka Cara i Vladimira Nazora. Natjecanje se održalo u sklopu programa Male škole ribolova koju vodi PŠRD Arbun’ i pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice. Domaćin natjecanja je osigurao sektorske sudce, jašku i kompletnu opremu za natjecatelje koji nisu imali vlastitu opremu.

Lovilo se štapom sa obale, u trajanju od tri sata, po sistemu “ulovi i pusti”. Bodovao se svaki ulovljeni primjerak ribe. Na natjecanje se je odazvalo 14 učenika, osmorica iz OŠ Zvonka Cara pod vodstvom prof. Ivane Hegeduš Crnčić i šestorica iz OŠ Vladimir Nazor pod vodstvom prof. Dinka Gračakovića. Svi natjecatelji su bili vrlo uporni, nisu odustajali usprkos jakoj buri koja je otežavala ribolov. Svi su nešto ulovili.

Pojedinačno prvo mjesto s 29 bodova osvojio je prvašić Sandro Mato Car, drugo mjesto (24 boda) Filip Malnar. Obojica iz OŠ Zvonka Cara. Treće mjesto s 21 bodom osvojio je Mile Toljan iz OŠ Vladimir Nazor.
Ekipno prvo mjesto s 12 bodova osvojili su Filip Malnar i Franko Spoja iz OŠ Zvonka Cara. Drugo mjesto s 12 bodova pripalo je Filipu i Petru Crnčiću, a treće mjesto s 13 bodova osvojili su Mile Toljan i Enis Vikić iz OŠ Vladimir Nazor. Ukupno je prvo mjesto osvojila OŠ Zvonka Cara s 10 bodova (1+4+5) dok je OŠ Vladimir Nazor osvojila 12 bodova (2+3+7).

error: Content is protected !!