Kup Istre i Kvarnera okupio vaterpoliste Crikvenice, Jadrana i Opatije

Turnir su osvojili Kostrenjani, a Crikvenici je pripalo treće mjesto

CRIKVENICA Fantastično vrijeme i toplo more posljednjeg vikenda u rujnu dozvolili su da se na plivalištu u Crikvenici, povodom Europskog tjedna sporta, odigra 3. Kup Istre i Kvarnera. Vaterpolo klub Crikvenica kao organizator pozvao je više ekipa, ali su se zbog visokog datuma koji je ušao u jesen i straha od nepovoljnih uvjeta odazvali samo najbliži susjedi i sportski prijatelji iz Opatije 1981 i Jadrana Kostrena. Prvu loptu na turniru podbacio je Karlo Stipanić, crikvenička i hrvatska vaterpolska legenda.
Pobjedu na turniru je osvojio stabilni 1B. ligaš Jadran čiji sastav je gotovo garantirao pobjedu, a mlade ekipe Opatije i Crikvenice su im bili dostojni protivnici. Utakmica između Jadrana i Opatije koja je odlučivala o prvom mjestu završila je pobjedom Jadrana 6:4. Crikvenica je lišena pomoći nekoliko standardnih igrača zbog bolesti i ozljeda krenula u grču (0:5 nakon prve četvrtine protiv Opatije, na kraju 5:11), ali se dizala iz četvrtine u četvrtinu. U utakmici protiv favorita Jadrana iz Kostrene gotovo cijelu prvu četvrtinu za Crikvenicu je odigrao Krešimir Zubčić i pokazao klasu, što je crikveničkoj mladosti dalo dodatan impuls da pruže dobru i borbenu partiju. Konačni poredak: prvi Jadran, druga Opatija, treća Crikvenica. Sve je nekako podsjećalo na obračune ovih ekipa u vremenima ljetne druge lige, a uskoro će se ponoviti u zimskoj 1.b ligi, ali nažalost na bazenu na Kantridi. Titulu najboljeg strijelca turnira dijele iskusni Domagoj Maček iz Jadrana, mladi Len Dujmić iz Opatije i Vilim Kordiš iz Crikvenice.
Po završetku turnira uslijedilo je druženje članova svih ekipa uz tradicionalni roštilj na kojem su glavne konce držali Janko Dunđerović i Goran Saftić, uz muziku maestra Dejana Blažičevića.

Rezultati
Crikvenica – Opatija 5:11 (0:5, 2:3, 1:2, 2:0)
Jadran – Opatija 6:4 (1:0, 4:0, 1:2, 1:2)
Crikvenica – Jadran 5:11 (2:4, 2:3, 1:2, 1:2)

CRIKVENICA Borna Stojčić Mureta, Marko Novkovski, Ante Sučić 2, Fran Pavlić, Lovro Knez 3, Krešimir Zubčić, Žan Roko Domijan, Dejan Blažičević, Lucas Pavlić, Enrino Škiljan 2, Vilim Kordiš 4, Andrija Miklić, trener: Luka Lončarić

error: Content is protected !!