LAG Vinodol za sedam projekata rezervirao 1,4 milijuna kuna

Sredstva će dobiti gradovi Bakar, Crikvenica, Kraljevica i Novi te Vinodolska općina

BRIBIR LAG Vinodol odabrao je sedam projekata kojima bi trebao dodijeliti gotovo 1,4 milijuna kuna. Radi se o sredstvima iz petog LAG natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Vinodol 2014.-2020. – Mjera 3.1.1. “Pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”, usklađena s tipom operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Grad Kraljevica trebao bi dobiti sredstva za rekonstrukciju vanjskog košarkaškog igrališta u Kraljevici (ugradnja sintetičke gumene antistres podloge, koševi, ograda, iscrtavanje linija terena). Vinodolska općina kandidirala se za izgradnju i opremanje zelene površine u Driveniku (pripremni radovi, iskop i nasipavanje terena, izgradnja potpornih zidova, rubnjaka, opločenje i hortikulturni radovi). Grad Novi Vinodolski trebao bi dobiti sredstva za opremanje obalne šetnice u Klenovici (11 klupa, 70 metara ograde od nehrđajućeg čelika, pleksiglas pločice sa QR kodovima) dok bi Grad Bakar trebao dobiti sredstva za opremanje doma kulture Matija Mažić u Bakru (ugradnja konstrukcije, ozvučenja i rasvjete). Grad Crikvenica kandidirao je projekt Opremanje Doma prosvjete u Selcu (namještaj, zastori, sanitarna oprema i elektrooprema). Sredstva su dobile općine Čavle i Kostrena koje spadaju pod LAG Vinodol. Sve jedinice lokalne samouprave dobit će po 200 tisuća kuna.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nakon administrativne kontrole mora dati konačno zeleno svjetlo projektima.

error: Content is protected !!