Lidija Bačić u Crikvenici, puni domovi u Ledenicama, Novom, Bribiru i Driveniku, Senjani điraju po svijetu

Peti vikend donosi osam zabava u domovima te dječje redute u nedjelju u Senju i Jadranovu

Crikvenica – Peti maškarani vikend u Hrvatskom primorju otvaraju Šmričani i Ledeničani. U Šmriki gostuje deset maškaranih grupa iz Hrvatskog primorja. Udruga za narodne običaje Ledenice poziva sve ljubitelje maškara na maškarane zabave koje se održavaju svakog petka do 1. ožujka u Domu kulture u Ledenicama. Zabave počinju u 21 sat. Goste će zabavljati grupa Mirakul, a Ledeničani najavljuju vrhunsku zabavu uz bogatu tombolu i ponudu jela i pića.

Večeras se u Crikvenici, u hotelu International nastavlja Škola maškaraneh tanci pod stručnim vodstvom Elija Bašana. U Crikvenici u subotu navečer u gradskoj sportskoj dvorani nastupa Lidija Bačić.

U Novom Vinodolskom obećavaju ispunjen dom i dobru zabavu.

„Kako se bliži i naš običajni dio tanci su sve posjećeniji i sve više maškara i maškaranih grupa dolazi na tance u Novi. Sutra očekujemo maškaranu ludnicu jer nam u goste dolaze Veseli oldtajmeri Rijeka, Pom-f-ri Rijeka, Ledenički maškaroni, Matkovići, crikvenički Gornji kraj i Jakovarske krabulje“, najavljuje predsjednik od tancih u Novom Velibor Velo Topolovec.

Tema senjskog bala sutra navečer je „Đir po celon svitu“, a tema dječje redute u nedjelju „Kralji i kraljice“. Na balu sviraju Mirakuli i trio Marinero.

U subotu navečer bit će živo u domovima u Bribiru, Driveniku i Škrljevu. Ostali čekaju finalne vikend. Na primjer, Križišće će imati zabave dva posljednja petka.

U Jadranovu u nedjelju startaju čajanke u domu. Održat će se i 17. i 24. veljače.

error: Content is protected !!