Ljubitelji Landa Rovera upoznat će Sjeverni Velebit

Očekuje se sudjelovanje dvadesetak posada koji će obići Velebit i Plitvička jezera

KRASNO Land Rover Balkan team, pod vodstvom Valentina Valjka, organizira prvi zimski Land Rover Ride. Održavat će se od petka do nedjelje, duž Ličko senjske županije. Radi se o zaljubljenicima i vlasnicima Land Rovera vozila koji vole obilaziti zanimljiva i manje poznata mjesta. Nakon prošlogodišnjeg uspješno odrađenog prvog susreta u Otočcu, na red je došla i zimska vožnja koja bi mogla izazvati veću zainteresiranost. Zasad je prijavljeno 15 vozila s više od 30 sudionika. Očekuje se još šest do osam vozila. Karavana će startati u Otočcu.

Land Rover Balkan team grupa osnovana je prije godinu dana. Vlasnici Land Rovera specifična su scena. Avanturističkog duha, željni pustolovine, ne zaustavljaju ih ni snijeg ni led, ni vrućina ni žega, uživaju sa svojim ljubimcima cijelu godinu.
– Cilj nam je promovirati turističke destinacije i zanimljiva mjesta Ličko-senjske županije poput nacionalnih parkova Sjeverni Velebit, Paklenica i Plitvička jezera i Parka prirode Velebit. Mislim da su to sve zanimljiva mjesta vrijedna posjeta, jer i zimi imamo itekako što za vidjeti. Proći ćemo i Majstorskom cestom, ako nam vrijeme dozvoli. Imamo veliku zanimljivost, koja u svima budi znatiželju, a to je je napušteni aerodrom Željava na granici sa BiH, rekao je Valentino Valjak, inicijator događaja koji najavljuje još masovnije susrete diljem Europe, ali i prekomorske avanture.