Mali Tribaljci izrađivali božićne ukrase

Ukrasima će se uljepšati maj po koji su jutros u šumu krenuli mladići

TRIBALJ Dom kulture u Triblju bio je ispunjen dječjem veseljem i ugodnim božićnim ugođajem. Radionica izrade božićnih ukrasa u organizaciji Vinodolske općine, TZ Vinodolske općine i Udruge za očuvanje narodnih običaja Tribalj bila je baš ono što vrijeme Adventa čini posebnim – ugodno druženje malih i velikih.
Predvođeni kreativnim voditeljima radionice, članovima Udruge za očuvanje narodnih običaja Tribalj (Mateo Bačić, Valentina Bajrović, Mia i Tea Lakotić, Anamarija Fištrović, Eduard Tucaković), djeca su marljivo izradila svoje božićne ukrase. Maštovitosti nije bilo kraja. Vodilo se računa i ekologiji. Iskorišteno je sve ono što u domaćinstvu predstavlja otpad, a uz malo truda može se pretvoriti u lijepi božićni ukras.
Izrađeni ukrasi uljepšati će ovogodišnji maj za kojim u potragu tradicionalno odlaze mladići Triblja. Rano jutros su, usprkos lošem vremenu, mladi Tribaljci krenuli put šume, a njihov povratak sa majem očekuje se u večernjim satima. Uz frite i topli napitak pozivaju se mještani na doček maja i tradicionalno druženje malih i velikih, mladih i starijih, svih mještana Triblja i ljudi dobre volje pod majem poslije polnoćke.

error: Content is protected !!