Izlet Malom Maris na Goli otok i Sveti Grgur

Izletnici iz Senja, Crikvenice i Otočca posjetili su dva otoka koja svjedoče o olovnim vremenima

SENJ Kao i svakog ljeta u Senju su izuzetno popularni izleti brodom na dva zanimljiva otoka koja svjedoče o olovnim vremenima tvrdog komunističkog totalitarizma. Iz senjske luke na cjelodnevni izlet na Goli otok i Sveti Grgur, koje je komunistički režim pretvorio u zatvore, isplovio je brod Mala Maris s kapetanom Andrejom Jančićem. Na brodu izletnici iz Senja, Otočca i Crikvenice. Bura u Velebitskom kanalu nije mogla zaprijetiti pouzdanom brodu niti raspoloženju izletnika. Još bolje da malo puše, ugodnije je.

Na hrvatskom Alcatrazu, otoku koji priča o stradanju i patnjama ljudi koji se nisu preko noći željeli odreći Staljina i SSSR-a ili hrvatskog domoljublja, izletnici su se zadržali dva sata.

Goli otok

Slijedi plovidba prema susjednom, šumovitom otoku Sv. Grgur koji krije ostatke ženskog zatvora i 50 bunkera. Na Grguru su izletnici uživali u kupanju i hranjenju jelena. A tko je posjetio Grgur, a nije se fotografirao s jelenima? Nakon šokantnog susreta s poviješću, na povratku vedrije teme. O jelenima se pričalo sve do kraja izleta, uplovljavanja u senjsku luku.

Autor fotografija Pika i jelen dijele ručak

Brod Mala Maris: Izlet Goli Otok – Sveti Grgur

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank