ERSTE AD

Malovoz ostaje na čelu Strileža, planinari na Viševici

Tradicionalni zimski uspon na Viševicu održao se u grupama, kako bi se držala distanca

Skupština na svježem zraku

CRIKVENICA Na čelu Planinarskog društva Strilež ostaje Tanja Malovoz, odlučili su članovi crikveničkog PD Strilež na nesvakidašnjoj izbornoj skupštini, prilagođenoj okruženju epidemije. Obzirom da Strilež broji 200 članova, a statut nije predvidio elektronske sjednice, održala se “hibrid skupština”. Članovi su imali uvid u materijale putem društvene mreže, a glasovanje su provodili potpisom na listu pod: za, protiv, suzdržan. U dva sata, u četiri grupe po abecedi, sedamdesetak članova je došlo ispred gradske vijećnice i dalo novi mandat predsjednici Malovoz. Laura Jurin ostaje tajnica. Nova je dopredsjednica Mirjana Dražul Kraljić, a izabrani su novi članovi izvršnog odbora: Josipa Deranja, Franjo Kršul, Marijan Paladinić i Marina Župan.

Poslije skupštine slijedio je dogovor oko održavanja 27. Zimskog uspona na Viševicu. Nažalost, nije bilo moguće organizirati uobičajeni pohod. U subotu je na Ravno stigao autobus s 25 članova Visokogorske sekcije HPD Zagreb Matice koji su prtili snijeg, a za nagradu uživali u fantastičnom pogledu s vrha.
Jučer je na tradicionalni pohod krenulo 40 članova Strileža i 20 kolega iz drugih planinarskih društava. Naravno, raspoređenih u grupe, kako bi se poštivala distanca. Mada su za vikend najavljivane velike hladnoće, Viševica je pružila puno zadovoljstva penjačima. Mirno, bez vjetra, s mekim snijegom za koji nisu bile potrebne dereze. Na vrhu se moglo duže boraviti nego zadnjih godina. Jedino je sivi oblak sakrio vrh i uskratio vizure.
Pohode su fotografijom ovjekovječili Neven Martinis (subota) i Duško Ivančić (nedjelja).

Subotnji uspon

error: Content is protected !!