Marko Prpić napustio klupu Bunjevac Gavrana nakon 36 godina

Predsjednik Crikvenice najprije je morao odstupiti s mjesta predsjednika kluba iz Krivog Puta, a na kraju jesenske polusezone otišao je i s klupe

KRIVI PUT Nakon 36 godina na trenerskoj klupi i više od dva desetljeća na čelu kluba, Marko Prpić u Nogometnom klubu NK Bunjevac Gavran Krivi Put ostaje samo kao vjerni navijač. Dugo godina Prpić je bio predsjednik Crikvenice i kluba iz Krivog Puta, a u travnju je morao izabrati između Crikvenice i Bunjevac Gavrana. Naime, propisi ne dopuštaju da ista osoba vodi dva kluba. Prpić je odlučio ostati na čelu lidera 3. HNL Zapad, a predsjedničko kormilo prije pola godine preuzeo je njegov sin, Marko Prpić kao v.d.

Održana je i skupština kluba za vikend tako da je Marko Prpić umjesto v.d. postao punopravni predsjednik člana županijske lige Ličko-senjske županije. Za potpredsjednika Bunjevac Gavrana izabran je Igor Vukelić, za tajnika Vedran Katalinića, a svi oni zajedno s Josipom Vukelićem čine izvršni odbor kluba iz Krivog Puta. Na trenersku klupu je u samom finišu jesenske polusezone sjeo Domagoj Tomljanović.
– Vezan sam uz Bunjevac Gavran. Bio sam 20 godina igrač, a kao trener sam u 36 godina osvojio 11 prvih mjesta u ligi. Igrali smo dvije kvalifikacije za treću ligu. Podsjećam da smo se od 1983. do 1995. godine u ligi natjecali s klubovima u Primorsko-goranskoj županiji. Dok smo igrali u PGŽ igrali smo u ligi s Crikvenicom, Grobničanom, Krkom, Vinodolom, Naprijedom… priča Prpić koji će objasniti zašto se između dvije nogometne ljubavi odlučio za Crikvenicu.

– Već sam 12 godina u klubu. Najprije sam bio direktor omladinske škole, od 2009. do 2011. godine, a od 2011. godine sam predsjednik NK Crikvenice. U četiri navrata sam bio i trener. U 32 utakmice sam nanizao 28 pobjeda, uz dva remija i dvije izgubljene utakmice, kaže Prpić koji će se osvrnuti na svoje kolege.
– Nogomet je strast, tko voli nogomet, sve će učiniti za svoj klub. Ja sam sjeo na klupu kad je bilo potrebno radi kluba. I nisam jedini. Pa vidite da je sportski direktor OŠK Omišlja Goran Gajzler sjeo na klupu u interesu kluba. I Marinko Buljat je kao sportski direktor Vinodola morao preuzeti klupu u nimalo ugodnoj situaciji. Svi mi živimo nogomet. Zapitajmo se gdje bi bili naši klubovi, ali i nogomet i HNS da nema Prpića, Bogolina, Buljata, Zubovića i sličnih ljudi.

Marko Prpić mlađi

Pred novim predsjednikom Bunjevac Gavrana su novi izazovi.
– Najvažnija je stabilnost kluba. Prije četiri-pet godina imali smo problema s kadrom, ali sad nas ima, imamo registrirano 30 igrača. Ne možemo se pohvaliti da redovno treniramo jer igrači imaju poslovnih obaveza, ali s nekim pojačanjima planiramo u utrku za naslov koji predugo čekamo, deset godina. U županijskoj ligi Ličko-senjske županije imamo najviše naslova, čak 14. To nema nitko. Klub je dobro posložen, no pitanje što će biti s ligom koja broji samo šest klubova, kaže Marko Prpić mlađi.