Među nedjelima prevladava 40 krađa i teških krađa

Oči bodu tri slučaja spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina

NOVI VINODOLSKI Na području Grada Novog Vinodolskog lani je evidentirano 79 kaznenih djela, što je puno manje u odnosu na prethodnu godinu, kada je počinjeno 128 kaznenih djela, stoji u izvješću o sigurnosnoj situaciji za 2018. godinu Policijske postaje Crikvenica koja pokriva i Novi Vinodolski.

Od 79 nedjela, pet je po poznatom počinitelju, 74 po nepoznatom. Za 50 kaznenih djela nađeni su počinitelji dok su 24 kaznena djela ostala neriješena. Prevladavaju krađe i teške krađe, zajedno 40 slučajeva. U deset slučajeva se krivotvorio novac, a u šest slučajeva se prijetilo. Oči bodu tri slučaja spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Počinjeno je 46 prekršaja (kao i lani) protiv javnog reda i mira. Od toga je 40 prekršaja odavanja pijanstvu na javnom mjestu. Počinjeno je 256 prekršaja. Više od pola odnosi se na nenošenje osobne iskaznice. Izdvaja se i prekoračenje radnog vremena.

Lani nije bilo poginulih u prometu na području Grada Novog. Preklani su zabilježena dva smrtna stradavanja. Pet je osoba teže ozlijeđeno (preklani tri), 22 lakše (preklani 14).

Iz svega spomenutog može se zaključiti da je sigurnosna situacija u Novom zadovoljavajuća jer nije bilo težih kršenja zakona i žrtava na cestama.

error: Content is protected !!