Međunarodni dan pizze: Dođite na pravu napolitansku pizzu u O’Haru

U svijetu se “rođendan” pizze slavi 9. veljače (nedjelja), a slavlju se pridružuje i pizzeria O’Hara na riječkoj Rivi i poziva da kušate 16 posebnih pizza

Znate li da je pred nama Međunarodni dan pizze? Obilježava se 9. veljače. Red je i proslaviti. I zato, zaputite se već sutra, u subotu, na dan kad se u svijetu jede najviše pizze u pizzeriju O’Hara na riječku rivu (Riva 12a). Ako ste od onih tipova koji žele slaviti baš na rođendan, pizzeria O’Hara Vas čeka i u nedjelju 9. veljače.

Po čemu je pizza O’Hara posebna, drugačija? Jednostavan odgovor. Želite li probati pravu napolitansku pizzu, pravi izbor je pizza O’Hara pri čijoj se pripremi poštuju sva pravila asocijacije napolitanskih picajola. U O’Hari ističu da je UNESCO zaštitio vještinu izrade napolitanske pizze te su stoga picajoli O’Hare posebno educirani za izradu napolitanske pizze. Pravila su stroga, svjetske asocijacija za napolitansku pizzu ispisala ih je na deset stranica gustog teksta. Posebno se pazi i na sastojke, a ljubitelji pizze O’Hara ističu da im se pizza sviđa jer je lagana. I još jedan detalj. Samo dvije pizze se mogu kititi naslovom napoletana. Marinara i Margherita. Sve ostale pizze, koje se također pripremaju po receptu iz Napulja, nose oznaku “alla napoletana”.

Pizzerija O’Hara nudi 16 pizza. Uz Marinaru i Margheritu, na pizza meniju su: Bufalina, Filetti, Bianca, Cinque formaggi, Solfatara, Capricciosa, Salsiccia e friarielli, Šuma Striborova, Zele O’Nilo, Špeksa, O’Salami, O’Peperoni, Carpaccio tuna i O’Mortadela.

U pizzeriji O’Hara ističu da ih najviše veseli zadovoljstvo gostiju. Kad je riječ o pizzi, najrelevantniji su Talijani. I kad stigne poruka zadovoljnog gosta na talijanskom “U životu vrijedi sadržaj, a ne recept”, to je dokaz da je O’Hara na pravom putu kad je riječ o pizzama.

Radno vrijeme pizzerije O’Hara na riječkoj Rivi je od 9 – 23 sata. Pizze se serviraju od 11-23 sata.

 

 

Pizzeria O’Hara U Rijeci

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!