Mehanizacija iz Novog čistila ruševine u Hrvatskoj Kostajnici

Kostajnica nije na prvi pogled uništena kao Petrinja, no oštećenja su velika. Dosta kuća je naizgled sasvim u redu, no kad uđete unutra vidite da su to kuće u kojima se ne može stanovati. Opasno je, prepričava Butković

NOVI VINODOLSKI Benjamin Butković i kolega Igor Tonković vratili su se u Novi Vinodolski iz Hrvatske Kostajnice, gdje su dva dana svojom mehanizacijom odstranjivali srušene dijelove zgrada. Zašto baš Hrvatska Kostajnica i kako izgleda taj dio Banovine?

– Mama je iz Hrvatske Kostajnice tako da sam praktično pomagao ljudima u mojoj djedovini. Kad sam vidio što se događa javio sam se u stožer Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici i ponudio pomoć. Tako da sam išao organizirano pomagati Hrvatskoj Kostajnici.

Kako izgleda? Kostajnica nije na prvi pogled uništena kao Petrinja, no oštećenja su velika. Dosta kuća je naizgled sasvim u redu, no kad uđete unutra vidite da su to kuće u kojima se ne može stanovati. Opasno je. Oštećenja su prevelika i pitanje što će biti s tim kućama. Imali smo puno posla, ali nije bilo teško kad vidite koliko su ljudi zahvalni. Kad prolazite tim krajem, tuga vas uhvati, sve to tužno izgleda, ne možete vjerovati da se tako nešto može dogoditi, prepričava dvodnevni radni boravak Hrvatskoj Kostajnici Butković.

Put Pounja opet će u utorak, kada vozi materijal za obnovu kuća.