Milijun kuna Kraljevici za edukativnu stazu Neriz

Zapuštena šetnica pretvorit će se u ekološko-edukativnu oazu dugu 400 metara

KRALJEVICA Milijun kuna dobio je Grad Kraljevica za uređenje ekološko-edukativne staze Neriz u Jadranovu. Zapuštena i na pojedinim dijelovima opasna i neograđena pješačka staza na samoj granici s Gradom Crikvenicom popločit će se u dužini od gotovo 400 metara. Uz stazu će se montirati edukativni paneli, klupe, dječja igrala i stolovi za piknik. Šetnica će dobiti rasvjetu i zaštitnu ogradu.

Početak šetnice

Kraljevica je dobila sredstva u okviru mjere “Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koju podupiru FLAG-ovi” za programsko razdoblje 2014-2020 odnosno putem natječaja Mjera B.2.1. Edukativne staze – za projekt “Uređenje ekolološko-edukativne staze Neriz”. EU sredstva pokrivaju 85 posto posto inversticije (834 tisuće kuna), a Republika Hrvatska 15 posto (147 tisuća). Grad Kraljevica je sredstva dobio zahvaljujući suradnji s LAGUR-om Tunera koji pokriva i područje Grada Kraljevice.

Zanimljivo je da Neriz, kao dio Jadranova, pripada Gradu Kraljevici s kojom nema cestovnu komunikaciju. Mještani Neriza mogu do svoje gradske uprave isključivo preko Jadranova koji teritorijalno pripada Gradu Crikvenici. Svakako je zanimljivo da će Jadranovo uz eduaktivnu stazu na svom zapadnom kraju, dobiti još jednu edukativnu šetnicu zahvaljujući natječaju LAGURA Tunera. Na istočnom kraju Jadranova šetnica će se urediti na poluotoku Havišće. Kad se tome priroda uređenje glavne plaže u Jadranovu, u uvali Grabrova…

Pogled s mora na Neriz

error: Content is protected !!