Mitan marina: neka vaš brod prezimi pod krovom, u grijanoj hali

Cijena smještaja plovila u novoj hali u Novom Vinodolskom jeftinija od smještaja plovila na otvorenom u pojedinim marinama

NOVI VINODOLSKI Ove je godine Mitan marina proslavila pet godina postojanja, pet godina od kada su prva plovila privezana u luci Muroskva kraj Novog Vinodolskog. Toliko je godina ujedno trebalo i da marina u ljetnom periodu bude dupkom puna. Unatoč prvotnoj bojazni i skepsi, s obzirom na burni akvatorij Vinodolskog kanala, Mitan marina danas je sinonim za sigurnu luku gdje su nautičari zadovoljni te ostaju više godina.

Razlog ostanka te dodatni osjećaj sigurnosti svakako je i suhi vez koji se nudi nautičarima u sklopu ponude. Naime, već je pet godina proteklo od izgradnje odlagališta plovila u novljanskoj industrijskoj zoni koja se nalazi tri kilometra od mora. Zatvorena moderna hala sa svom pripadajućom opremom te videonadzorom i servisnim dijelom svake godine bilježi sve veći interes. S obzirom da je Mitan marina maksimalno iskoristila svoje kapacitete te u halu smjestila oko 80 plovila prosječne duljine od 9,5 metara, odlučilo se izgraditi novu halu. S obzirom da se morski dio luke radi prirodnih ograničenja nije mogao širiti, logična je opcija proširenje suhog dijela.

Ove je godine tako izgrađena nova hala površine od 3.400 m2 te je u tijeku dobivanje uporabne dozvole. Riječ je o modernom objektu gdje su poštivani svi važeći propisi gradnje objekta za takvu namjenu te pritom ima i dogrijavanje hale tijekom zime. Planiranje gradnje i prvi ugovori pokrenuti su netom prije korona krize te prvih poskupljenja čelika na koje su se nastavila poskupljenja svih građevinskih materijala i radova. Iz tog razloga, iskorišten je upravo pravi moment za ulaganje gdje su ukupni troškovi gradnje bili znatno povoljniji nego što bi to bio slučaj danas.

Društvo Mitan marina je poučena iskustvom tijekom godina, proširila obujam poslovanja servisnog dijela te pruža cijelu paletu radova koje zahtijevaju plovila tijekom godine. S obzirom na postojeći kadar te opremu koja uključuje dizalice i transportna sredstva, nedostajalo je samo još novog smještajnog prostora. Gradnjom novih kapaciteta odlagalište plovila Mitan marina postalo je tako najveća suha marina takvog tipa na ovoj strani Jadrana.

S obzirom da je cijena godišnjeg veza u zatvorenoj hali i dalje niža od cijena smještaja plovila na otvorenom u pojedinim marinama, pametno je iskoristiti priliku koju nudi Mitan marina. S obzirom na sve veći interes nautičara za očuvanjem svojih plovila te brzinu prodaje suhih vezova, prilika zasigurno neće biti dugo otvorena.

error: Content is protected !!